Foto: Facebook

‘NEKI OD VAS SU PRIMIJETILI DA NEŠTO NIJE KAKO TREBA’ Lavina mama otkrila da je malena završila u bolnici: ‘Jako smo se prepali, posijedili smo’

Autor: Dnevno.hr

Djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku, malena Lava Petrušić, trenutačno se nalazi na liječenju u bolnici UCLA u Los Angelesu. Njezina majka Petrunjela oglasila se na Facebooku i otkrila kako napreduje zahtjevna terapija.

Lava je ovih dana u dalekoj Americi primila lijek Zolgensma, od kojega ju je zadesila rijetka nuspojava.

“Neki od vas imaju oko sokolovo pa su primijetili ili osjetili da nešto nije kako treba. Nekoliko dana nas nije bilo.


Lava je nakon doziranja uz sve nove napretke dobila i nuspojavu Zolgensme koja se zove TMA trombocitopenija. Ona. Posebna kao i uvijek. Nije ušla u onih 98% koji kao nuspojavu imaju jetrenih problema, ali zato je ušla u onu – četvero dijete na svijetu sa ovom nuspojavom nakon doziranja genskom terapijom Zolgensmom”, napisala je Petrunjela na društvenoj mreži.

Dodaje i kako su četiri dana proveli u bolnici, gdje su umirali od brige.

“Bilo je traumatično i jako smo se prepali, posijedili i zabrinuli – ali sad smo već doma i dobro smo. Ona je dobro! Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede. Još jači, mudriji, pažljiviji i zahvalniji nego ikada”, poručila je majka male lavice.

Podsjetimo, za dvogodišnju Lavu su Hrvati skupili čak 2,4 milijuna eura, kako bi otišla na u SAD i liječila se revolucionarnim, ali ekstremno skupim lijekom Zolgensma, na koji u Hrvatskoj nije imala pravo.

Doziranje se činilo da ide kao po planu, nalazi su bili uredni, puštena je i kući, a onda je dobila rijetku nuspojavu…

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.