fbpx
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX, Ilustracija

NEKI MAŽNJAVAJU MILIJUNE, A OVI SE BAVE FRIŽIDERIMA I RADIJATORIMA! Nove optužbe za korupciju u ‘uređenoj’ Istri: ‘Ovo je kokošarenje’

Autor: L.B.

SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić komentirao je podignutu kaznenu prijavu protiv Aleksandra Matića, bivšeg pročelnika Ureda gradonačelnika Pule za vrijeme IDS-a. On je rekao da “ne postoji mala i velika korupcija” te da je ovo “eklatantan primjer korupcije”.

“Ne mora svaki put u pitanju biti kupnja Sv. Jurja, možemo samo pretpostavljati koliko je TV prijamnika, frižidera, radijatora i tableta nabavljeno za Miletićeve poslušnike. Žalosti da je o ovome Miletić imao saznanja, a očito nije ništa poduzeo”, rekao je Ferić novinarima u Pazinu, nakon što je istarska policija podignula kaznenu prijavu protiv Matića, bivšeg pročelnika Ureda gradonačelnika Pule dok je IDS-ov Boris Miletić bio gradonačelnik.

Zbog sumnje da je uz pomoć dvaju djelatnika dviju tvrtki, informatičke i građevinske, krivotvorio dokumente i ispostavio lažne račune i fakture kako bi prikrio da je novac potrošio u privatne svrhe podignuta je kaznena prijava protiv Aleksandra Matića.


Šteta od tridesetak tisuća kuna

Naime, sumnja se da je Matić, na taj način, Matić došao do radijatora, hladnjaka, tablet uređaja, televizora i drugog, čime je, prema procjenama, gradskom poduzeću Castrum, čiji je bio i direktor, načinjena šteta od tridesetak tisuća kuna.

“Ovo je očekivani epilog, ovo ‘kokošarenje’ Miletićevih suradnika i pojedinih IDS-ovih velikodostojnika govori o grabežljivoj, primitivnoj i nazadnoj politici bivše IDS-ove gradske uprave. Sve to u jednoj mirnoj, naprednoj, razvijenoj i tolerantnoj Istri”, kazao je SDP-ov županijski vijećnik Ferić.

Još je dodao i kako “neki od pojedinaca iz te gradske uprave i dalje visoko kotiraju u IDS-ovoj stranačkoj hijerarhiji”.

Kaže kako je sada tek pitanje hoće li “Matić preuzeti krivicu na sebe i time eventualno spasiti svoje visokopozicionirane prijatelje IDS-ovce”.

‘Spavam kao mala beba’

Ferić tvrdi da je u mandatu bivšeg pulskog gradonačelnika Miletića, što kroz Grad ili komunalna poduzeća, “u glancanje vlastitog lika i djela utrošeno 11.5 milijuna kuna”, a da je upravo Matić bio zadužen za pripremu i izradu troškovnika u postupku javnih nabava.

“Zahvaljujem Borisu Miletiću što brine o mom snu. Spavam kao mala beba, što nisam siguran da je njegov slučaj”, zaključio je SDP- ov županijski vijećnik Danijel Ferić odgovarajući na jučerašnju Miletićevu poruku kako “Ferić može mirno spavati jer se nitko nije sigurno ničim okoristio”.
SDP-ov vijećnik je i zahvalio radnicima poduzeća Castrum i gradske uprave na, kako je ocijenio, “odvažnosti i građanskoj hrabrosti da ukažu na devijantna ponašanja pojedinaca u gradskim tvrtkama i bivšoj gradskoj upravi”.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.