Foto: Goran Mehkek / CROPIX

NEKE STVARI SU IPAK PRIMARNE? Samo 25 dana nakon potresa, Sisačka gradonačelnica krenula u kampanju za lokalne izbore

Autor: Maja Štefanac

Samo 25 dana nakon potresa, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček krenula je u kampanju za lokalne izbore.

To dokazuju plakati na kojima piše: “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove’, a nešto niže piše ‘Sisak je 100% Hrvatska!”, doznaje Jutarnji.

Podsjetimo,  Klub zastupnika HDZ-a u srijedu je podnio amandman na Zakon o obnovi na način da će se u 100% iznosu financirati obnova neuporabljivih i privremeno neuporabljivih objekata, na područjima za koje je proglašena katastrofa, što uključuje i grad Sisak. Ikić Baniček očito smatra da je ta odluka donesena i zbog njezinog pritiska, što je sasvim legitimno. No skupljati političke poene samo 25 dana nakon razornog potresa koji je pogodio njezin kraj moralno je upitno.

Posljednjih dana Ikić Baniček je bile itekako aktivna u javnosti, često je kritizirala vladajuće, a posebno je upečatljiv bio njezin sukob s ministrom Darkom Horvatom. Horvat ju je optužio da cijelu priču oko obnove koristi za političku polemiku, a ona je njemu poručila da je podmukao. Osvrnula se i na HEP i optužila ga da neke građane potresom pogođene županije ne žele osloboditi plaćanje režija, ali s druge strane dobila je žestok odgovor.

“Primijetili smo da je u tijeku politička kampanja. Gđa Baniček u posljednjih 20 dana sustavno i bez ikakve osnove proziva HEP, što ne koristi nikome pa ni građanima Siska, dok radnike HEP-a takve izjave vrijeđaju”.

 

 
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.