Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

‘NEKA USTAVNI SUD SRUŠI FIMI MEDIJU’ Juričan objavio fotografiju gošćenja predsjednika Ustavnog suda i HDZ-ovaca koja govori više od riječi!

Autor: L.B.

Dario Juričan u ponedjeljak je objavio status na Facebooku, u kojemu se obraća predsjedniku Ustavnog suda Miroslavu Šeparoviću, od kojega traži da sruši “nepravednu odluku” Vrhovnog suda kojom se optužuju HDZ i nekadašnji šef stranke, Ivo Sanader.

Uz objavu je priložio i fotografiju na kojoj se nalaze HDZ-vci na ručku, a s njima je i Miroslav Šeparović.

Juričanovu objavu prenosimo u cijelosti:

“NEKA USTAVNI SUD SRUŠI FIMI MEDIJU!

Predsjedniče Ustavnog suda Miroslave Šeparoviću,

zahtijevam ovom prilikom od vas da srušite nepravednu odluku Vrhovnog suda RH kojom se kriviči stožerna državotvorna stranka HDZ i njen dojučerašnji capo, dr. Ivo Sanader!

Naime, posve je jasna izjava svjedoka MP Thompsona da se ne sjeća isplata.




Uvaženi g. Jarnjak ne zna kaj je bilo u paketima prepunim novca.

Darko Milinović se ne sjeća isplata. Gordan Jandroković ne zna ništa o crnim fondovima za uređenje podružnice u svom Bjelovaru. Ministar financija, g. Šuker ništa nije znao. Naravno, niti g. Kalmeta ništa nije znao, pa kako bi mogao?

To su redom – svatko će vam potvrditi – ljudi od respekta i integriteta!




Nevenka Jurak, vlasnica Fimi Medie lijepo je izjavila da je poslove od državnih tvrtki (preko kojih se izvlačio novac za HDZ) “dobivala na preporuke zadovoljnih klijenata” i “ne zna što je medijski reket”. A HDZ će jasno u sudskim žalbama u postupku napisati da je Jurak bila tek, dopustite da citiram: “zaneseni aktivist”.

Zviždač Damir Mihanović koji je prvi progovorio o tzv. aferi Fimi Media je, pa to je barem svima jasno, sitni glodur, izdajnik željan pažnje. Zato mu je i stigla zaslužena kazna – otkaz u, tada državnom, Croatia osiguranju.

Naš dobri šjor Sanader, koji već godinama (nevin) trune u zatvoru, reći će da je Mihanović “iznio gnjusnu laž”, a dok je slušao raspravu na sudu sve mu se “činilo kao jedna fikcija, jedna bajka”. A naš HDZ tada izdaje priopćenje kako je “financijsko poslovanje stranke potpuno transparentno”.

Šjor Šeparović,

jasno je da se HDZ-u nanosi nepopravljiva i nesaglediva šteta, stoga predlažem ukidanje presude. Naime, HDZ u žalbi navodi kako nam ostaje “samo spekulirati što je sud, o protupravnosti ovog ponašanja imao na pameti”.

Izvjestiteljica za Sud trebala bi biti uvažena Snježana Bagić, kao dokazani, pouzdan i pravovjerni kadar. Predlažem da rasprava bude bez javnosti, skromna i samozatajna, kakve su sve bitne rasprave na vašem Sudu.

Nadalje, predlažem da za raspravu i pravnu argumentaciju date ostalim Ustavnim sucima točno 4 sata i 13 minuta radnog vremena, točno onoliko koliko se dalo za raspravu prijedloga pravnog tima Sloković i Marković kod podneska prijedloga za ocjenu ustavnosti u slučaju ustavnih ovlasti Predsjednika RH.

Neka cvjetaju oslobađajuće presude kao slavne nam 2015., u slučajevima Bandić, Glavaš i Sanader (INA-MOL)!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira, tajni vlasnik radija i počasni gradonačelnik Vruje

Foto: Facebook

P.S.
S lijeva na desno na fotografiji su: Ivo Gavranić bivši načelnik Općine Blato HDZ, Miroslav Šeparović predsjednik Ustavnog suda RH, Želimir Bosnić predsjednik OOHDZ Blato, Brano Bačić saborski zastupnik predsjednik Županijskog odbora HDZ DNŽ i predsjednik kluba zastupnika HDZ u saboru, Nikola Dobroslavić župan DNŽ, Tonči Sardelić, Tonči Bačić Jurina napadač, Zoran Borovina umirovljenik i vozač gosp. Branka Bačića po županiji, Jerko Andrijić direktor Radež d.d. i bivši vijećnik HDZ u Blatu, Joško Cebalo dožupan DNŽ i Ivo Kaštelan ravnatelj ŽUC DNŽ.

Fotografija gošćenja Miroslava Šeparovića s članovima HDZ-a objavljena po prvi puta 5. lipnja.2021. u 24sata”, napisao je Juričan.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.