fbpx
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘NEĆEMO OKLIJEVATI, IMAMO ARSENAL U RUKAMA’ Ljuti Plenković najavio rat protiv ‘državnog neprijatelja broj jedan’: ‘Sve službe su na terenu’

Autor: I.G.

U ponedjeljak se sati održala sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a.

Između ostalog, raspravljalo se o budućnosti ministra graditeljstva Ivana Paladine koji je, po neslužbenim informacijama, zbog spore obnove potresom pogođenih područja, na odlasku s ministarske dužnosti. HDZ-ovci su rekli kako je to isključivo odluka premijera.

Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik Vlade Andrej Plenković:


“Večeras smo imali prvu sjednicu nakon blagdana i malo smo rezimirali sve aktivnosti od zadnje sjednice i najavili neke bitne teme u političkom smislu i aktivnosti pred nama”, kazao je Plenković nakon sjednice u izjavi za medije.

“Rezimirali smo sve aktivnosti u razdoblju od 19. prosinca i najavili neke bitne teme i političke aktivnosti koje su pred nama”, rekao je Plenković na početku.

Komentirao je prelazak na euro.

“Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao ‘zaokruživanjem’”, kazao je i ponovio da nema tog inputa da je porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja.

“Ponijeli su se na prevarantski način”, poručio je Plenković.

“Nema tog inputa da je trošak porastao pa da bi došlo do aktualnog stanja”, dodao je.
Ponovio je koliko je Vlada pomogla gospodarstvenicima za vrijeme koronakrize.

“Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene tako da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađuje, Vladi činite veliku političku štetu…”, rekao je.

Ponovio je da su sve službe na terenu, i da imaju arsenal u svojim rukama i “neće oklijevati”.
Nije ništa precizirao ali je poručio: “Do petka imaju vremena vratiti cijene”.

Implicirao odlazak Paladine

”Vlada ne ide se time da unaprijed misli da je dio gospodarskih aktera prevarantski. Zato smo i na posljednjoj sjednici Vlade donijeli poznati zaključak”, kazao je premijer.

”Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo”, kazao je te dodao da postoje mogućnosti od ukidanja subvencija do uvođenja poreza.

Rekao je da obnova ostaje prioritet u ovoj godini, ubrzanej procesa. U tom pogledu dobio sam bianco potporu za oređene kadrovske promjene u sljedećim danima i vezane su za tu temu. Nakon dodatnih konzultacija obavijestit ćemo javnost i upoznati Sabor.

Rekao je da obnova ostaje prioritet u ovoj godini, ubrzanej procesa. U tom pogledu dobio sam bianco potporu za oređene kadrovske promjene u sljedećim danima i vezane su za tu temu. Nakon dodatnih konzultacija obavijestit ćemo javnost i upoznati Sabor.

Na pitanje odlazi li ministar Ivan Paladina je rekao da će se sve saznati kroz nekoliko dana. Još uvijek je ministar, rekao je. Na opasku da je viđen kako razgovara s nekim ljudima koji bi mogli zamijeniti Paladinu, rekao je: “Razgovarao sam ja s mnogim ljudima, vi ste vidjeli samo neke”.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.