fbpx
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

NE SLAŽE SE S OTKAZOM: HDZ-ova bivša načelnica pokrenula tužbu, NISAM NAPUSTILA LOVREĆ

Autor: Dnevno

Mandat na mjestu načelnice Općine Lovreć, Aniti Nosić, HDZ-ovki koja je zbog kupnje stana u Zagrebu, stvorila zavrzlame s prebivalištima, prestao je s rješenjem Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lovreć koje je potpisao pročelnik Mislav Karoglan. Ono je izdano 19. veljače, a označilo je kraj mandata još 7. veljače. U objašnjenju stoji kako je razlog takve odluke uvjerenje o prebivalištu PP Imotski kojim je utvrđeno da je odjavila prebivalište s područja Lovreća 10. prosinca 2018. i da ga je ponovno prijavila 7. lipnja 2019.

Ministarstvo uprave u takvom slučaju, odjavu prebivališta smatra pravnom situacijom koja je valjana biti razlog prestanka mandata.

No, takva odluka nije sjela Nosić. Ona je naime, uputila žalbu Visokom upravnom sudu umjesto nadležnom Upravnom sudu u Splitu jer je u početku bilo krivo navedeno u rješenju. Oni su je pak obavijestili kako nisu nadležni, pa su je proslijedili splitskom Upravnom sudu koji tek treba zakazati ročište, javlja Slobodna Dalmacija.


“Smatram da nisu ostvarene sve zakonske pretpostavke za prestanak mog mandata, posebno zbog onih okolnosti koje se tiču prebivališta. Nisam rekla da nisam kriva jer očito nisam smjela promijeniti prebivalište, no ja uistinu nikad nisam otišla iz Lovreća i to je lako provjerljiva činjenica. Sve ostalo je pravni nesporazum”, navela je.

Svoje tvrdnje potkrijepila je potvrdom liječnice o neprekinutoj primarnoj zaštiti u Lovreću od 2013. godine, a priložila je i izjavu Bogoslava Džaje, predsjednika Općinskog vijeća Lovreća, u kojoj navodi da je Nosić cijelo vrijeme svog mandata, pa tako i u spornom razdoblju od 10. prosinca 2018. do 7. lipnja 2019. godine, svakodnevno obnašala svoje dužnosti i dolazila na svoje radno mjesto u Općini Lovreć.

Naveo je i kako su se družili izvan radnog vremena te da su zajedno bili na svetim misama.

Pozvala se Nosić i na presudu Visokog upravnog suda u jednom drugom predmetu iz 2016. godine, u kojoj, među ostalim, stoji i da je “protivno temeljnim odredbama ZUP-a (Zakona o općem upravnom postupku) stajalište da se prebivalište dokazuje isključivo uvjerenjem određene policijske postaje” jer se u upravnom postupku treba utvrđivati pravo stanje stvari i utvrditi sve činjenice.

“U trenutku donošenja odluke o kupnji stana vodila sam se, naime, pravnim savjetima, a na nadležnim tijelima je da provjere pravnu stranu cijeloga slučaja i da na temelju uvida donesu odluku, a ja ću je poštovati”, rekla je Nosić izbijanjem afere.

TKO KAŽE DA SU HRVATI APOLITIČNI? Pa od prošlih izbora osnovali smo 51 stranku!
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.