Foto: Guliver/Marko Metlas/MN Press

‘NE MOGU DA NAVIJAM ZA OVU BAGRU, BRE’! Srbinu se zgadila reprezentacija: ‘Kad se sjetim te slike iz aviona, u meni pulsira’ 

Autor: N.K

Pisac i kolumnist Danas.rs, Marko Vidojković, gostovao je na televiziji Nova.rs u emisiji “Probudi se” gdje se žestoko obrušio na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpsku reprezentaciju koja sudjeluje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Nazivajući Vučića autokratom i diktatorom kojem je dao nadimak ‘luster’, Vidojković je na sebe navukao bijes srpskih tabloida odanih režimu koji ga zbog toga danas razapinju na svojim naslovnicama. Vidojkovića pritom opisuju kao tajkunsku pudlicu, primitivca i dežurnog mrzitelja.

Tako primjerice najradikalniji tabloidi odani Vučiću, Objektiv i Informer, zamjeraju Vidojkoviću što je, kako kažu, “ničim izazvan, bez imalo srama izjavio da Srbija Rusiji treba uvesti sankcije”.

“Europski parlament je donio je rezoluciju po kojoj se Europska komisija poziva da prekine pregovore s nama, a sve i da s Kosovom postignemo konačni sporazum o postojanju Kosova, koje već postoji, to neće imati utjecaja na sankcije Europske unije. To je šira slika, da više ne ličimo na nacističku Njemačku, nego da ličimo na demokratsku državu, da uvedemo sankcije Rusiji koja liči na nacističku Njemačku, ali luster to neće, uvjeren sam”, rekao je Vidojković

Podanike režima ipak je najviše razbjesnila Vidojkovićeva izjava o srpskoj reprezentaciji.

Objašnjavajući zašto ne navija za srpsku reprezentaciju, kazao je kako je Srbija dolaskom Vučića na vlast oteta od strane kriminalne organizacije te da ja Svjetskom prvenstvu u Katru nije srpska reprezentacija već “SNS reprezentacija” podsjetivši kako je predsjednik Vučić svojedobno putovao zajedno s reprezentacijom na utakmicu.

“Kada znamo da je zemlja oteta od jedne kriminalne grupe, onda je i reprezentacija oteta od kriminalne grupe. Nisu moji. Ja preko toga ne mogu prijeći. Kad se sjetim te slike iz aviona, ona u peni pulsira… Ne mogu da navijam za ovu bagru, bre”, rekao je  Vidojković i zapalio Vučićeve radikale.




U studiju je prikazana i fotografija Vučića s reprezentativcima u avionu, pa je Vidojković iskoristio priliku da objasni zašto predsjednika zove lusterom. “Pogledajte ga, najviši je od svih tamo, zato je luster”, nasmijao se Vidojković.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.