fbpx

‘NE DAM MALU, OSTAJE U SRBIJI’! Majka otete djevojčice ima poruku za Socijalnu službu: ‘Borit ću se dok sam živa. Nisu mi dali ni da u posjetu dođem’

Autor: D.V

“Moja kćer je ovdje konačno sretna i ne dam je nikome. U Osijeku je patila. Borit ću se za nju dok sam živa i neću stati! Mjesto joj je pored mene”, poručila je za srpske medije emotivna majka djevojčice koju je djed Miroslav V. krajem lipnja oteo iz osječkog Doma za odgoj djece i odveo u Srbiju.

Djevojčica stara osam i pol godina tamo je završila odlukom Centra za socijalni rad nakon što je njezinom ocu prije 19 mjeseci oduzeto pravo na roditeljsku skrb jer je platio prijateljici da pričuva malenu i otišao na poslovni put.

“Ona se ne želi odvojiti od mene. Podnijet ću zahtjev za skrbništvom i neću im je dati iako u Centu tjeraju svoju priču i žele je vratiti u Hrvatsku”, rekla je majka i otkrila da je isto pokušala dobiti i ranije, no Centar nije uvažio njezine molbe.


‘Ponavljam, ne dam svoje dijete’

“Bila sam uporna i dok je bila u Domu, no iz centra u Osijeku bi mi svaki put rekli da su oni skrbnici. Čak su me i napadali što ih toliko zovem. Nisu mi dali ni da dođem u posjetu svojoj kćeri, a sada mi opet šalju rješenja da je vratim ili ću dobiti kaznu. Ponavljam, ne dam svoje dijete”, odlučna je mlada žena.

Kurir piše kako je nakon razvoda 2016. dijete na prvom ročištu pripalo majci, a na drugom ocu te da žena nije znala da će njezin bivši malenu odvesti u Hrvatsku. Djed Miroslav je ispričao kako se majka složila da djevojčica pripadne tati kako se ne bi odvajala od bake za koju je bila jako vezana. Otkrio je i kako je majka živjela samo dvije ulice dalje od bivšeg muža, a dok su bili u Srbiji nikad nisu imali posla s Centrom za socijalnu skrb.

“U Domu su je čak željeli dati na posvajanje. Malena je stalno plakala i zapomagala”, rekao je za Dnevno djed Miroslav, dok su nam iz nadležnog Centra poručili da su “poduzimali mjere za zaštitu osobnih prava i dobrobiti djeteta”.

“U konkretnom slučaju ovaj Centar je u okviru svoje nadležnosti poduzimao mjere obiteljsko pravne zaštite, međutim, obzirom da su na strani roditelja i nadalje utvrđeni rizici, Centar je radi daljnje zaštite maloljetnog djeteta predložio daljnje mjere i postupanja koje su u nadležnosti suda”, priopćeno nam je iz Osijeka.

Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.