Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

‘NE BOJIM SE OPSTRUKCIJA, MOJA JE SAVJEST ČISTA’: Beroš objavio što će biti s ukidanjem bolnica

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo zdravstva je organiziralo okrugli stol s predstavnicima šest udruga primarne zdravstvene zaštite, u cilju dodatnog poticanja konstruktivnog dijaloga o predstojećim izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Poseban naglasak je stavljen na predloženu odredbu iznimnog uključivanja liječnika obiteljske medicine u djelatnost Hitne kao i uloga liječnika u predloženom Zakonu o sigurnosti prometa.

Nakon okruglog stola ministar zdravstva Vili Beroš je rekao kako su neki kolege konstruktivni, imaju i prijedloge, a neki ne žele razgovarati, odnosno više vole razgovarati preko medija, dodavši kako prijedlog zakona ide u javno savjetovanje tijekom čega svi mogu dati primjedbe i sugestije.

“Riječ je o izvanrednim okolnostima i nema govora da bi netko izvan radnog vremena trebao raditi u Hitnim službama. Ova administracijama prepoznala je nelogičnosti, a moj zadatak je to ispraviti. Svi su dobrodošli, svi koji imaju konstruktivne prijedloge”, rekao je ministar.

‘Izložen sam napadima, a cilj je unaprijediti sustav’

“Ne bojim se opstrukcija, moja savjest je čista, radim to za hrvatske građane. Izložen sam napadima, a cilj je unaprijediti sustav”, naglasio je istaknuvši da kao ministar ne može “svjedočiti tome da liječnik ne želi izaći iz ordinacije obiteljske medicine”.

“Da vam sad pozlije, da je neki liječnik u blizini, zar ne bi trebao izaći iz svoje ordinacije i pomoći vam? Ja mislim da bi. Dakle, o tome je riječ”, naveo je Beroš.

Napomenuo je i kako neće ukidati bolnice, već će ih spajati.

Dodaje da trenutna situacija nije dobra te ovo rade zbog unaprjeđivanja zdravstvenog sustava.




“Ne radimo to radi sebe nego jer smo uočili određene disfunkcionalnosti i želimo ih ispraviti. Sutra kad ne budem ministar, pitat ćete me što sam napravio”, istaknuo je Beroš.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.