Foto: Općina Popovac

‘NAVALIO K’O RUS NA MJESEC, DE USPORI’ Tko je HDZ-ovac prijavljen za napastovanje mlade žene: Ekspresno je izbrisan iz stranke

Autor: D.V

“Nisam mogla vjerovati što se događa, zašto je zaključao vrata? Upitala sam ga što želi da radim, a on je počeo skidati hlače. Pozivao me prema sebi, govorio ‘Dođi ovamo'”, ispričala je medijima ovih dana vidno potresena mlada žena, zaposlenica Općine Popovac, koja tvrdi da ju je na radnom mjestu napastovao HDZ-ov načelnik Zoran Kontak (44).

Ova 34-godišnja majka dvoje djece u Općini je bila zaposlena na javnim radovima, a horor se prema njezinim riječima odvio u načelnikovim odajama. Nakon što ju je HDZ-ovac povukao za ruku, govori, uspjela se otrgnuti i pobjeći iz prostorije, a mučnu priču ispričala je policiji. Kontak je u svoju obranu za RTL kratko poručio da sve što zaposlenica priča “nije istina” te da ne može davati nikakve izjave za medije, a danas se doznalo da je sam zatražio ispis iz stranke.

A tko je zapravo Zoran Kontak, pitali smo se? O 44-godišnjem načelniku malene općine na sjevernom dijelu Baranje nismo imali puno prilika čitati u medijima, pa smo više informacija o njemu potražili na općinskoj stranici. No, čini se da mlađahni sad već bivši HDZ-ovac “njeguje samozatajni imidž” pošto na stranici Općine nije dostupna njegova biografija, već samo broj telefona i e-mail adresa.

Jurio kao manijak

Nešto više informacija pronašli smo u Kontakovoj imovinskoj kartici iz koje smo doznali da ovaj diplomirani ekonomist načelnik od svibnja 2021. godine, kada je zadnji put osvježio karticu, zarađuje 1.476 eura mjesečno. Oženjen je i ima djecu, a obitelj živi u prostranoj kući s okućnicom veličine 206 metara kvadratnih, koju je platio 88.393 eura. Vozi Toyotu Corollu iz 2017. godine vrijednu 7963 eura, a prije pet godina je podigao kredit u iznosu od 54.089 eura. Izuzev toga, druge imovine nema.

“Skroman čovjek”, rekao bi narod.

No, otkrili smo potom da je na “stupu srama” Kontak je završio i prije četiri godine kada se na svom Facebooku pohvalio da juri svojim autom 200 km/h. Nakon što su ga novinari upitali smatra li takvu vožnju, a i ponašanje primjerenim, HDZ-ovac je pronašao krasno objašnjenje.

“Fotografija je stara otprilike sedam godina najmanje, samo je kasnije objavljena, iskreno se ne sjećam kada je to uslikano. Ne smatram primjerenim ovakvu vožnju, ovdje se moglo raditi o jednoj sekundi pri toj brzini i kasnije je usporeno na normalu, fotografija je uklonjena s Facebooka zbog neprimjerenosti, zaboravio sam da se tamo i nalazila”, poručio je tada za medije pa uklonio fotografiju s Facebooka gdje su mu ljudi pisali da uspori i da je “navalio k’o Rus na mjesec”




Policija (zasad) šuti

Zanimljivo, prošle je godine za HRT govorio o problemima stanovnika njegove općine koji ne mogu pronaći posao. “Budete i dobar kandidat i sve ostalo, ali kad spomenete putni trošak – radnička karta je u iznosu od 1440 kn. To će biti veliko opterećenje za poslodavca i on će se vjerojatno odlučiti za nekoga možda iz bližih dijelova”, istaknuo je tada.

Sada je pak Kontak u malo većem problemu. Kako će ova mučna priča završiti tek je za vidjeti, a osim priče mlade žene javnost i mediji za sada ne znaju ništa. Policija se danas šturo očitovala o događaju i poručila da ne mogu reći ništa.

“S obzirom na to da se u konkretnom slučaju radi o obradi osobnih podataka, smatramo da javna objava osobnih podataka o osobi i događaju koji navodite ne bi bila opravdana u skladu s ovom uredbom odnosno u konkretnom slučaju ne bi prevladao značajan javni interes u odnosu na zaštićenu privatnost pojedinca. Stoga nismo u mogućnosti konkretno odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama”, stoji u odgovoru osječko-baranjske policije. Ističu i da policija u svojim dnevnim izvješćima za javnost ne iznosi događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuje kaznena djela iz domene seksualnih delikata, a zbog zaštite digniteta žrtve te moguće sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline.




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.