AP Photo/Salim Dawood/Guliver

TRENUTAK ISTINE ZA HRVATE U ZAMBIJI! Pernar progovorio, Mary Mulanda je zakazala novo ročište: ‘Saznat ćemo odluku’

Autor: Dnevno.hr/E.P.

Suđenje hrvatskim državljanima pod optužbama za trgovinu djecom nastavilo se u ponedjeljak na Visokom sudu u Ndoli.

Sutkinja Mary Mulanda saslušala je iskaze svjedoka zambijskog tužiteljstva kako bi isto završilo optužbe, piše 24 sata.

Podsjećamo, sudi im se jer su pokušali posvojiti djecu iz DR Konga, a tamo su međunarodna posvojenja djece zabranjena.

Tijek događanja možete pratiti u nastavku

13:30 Ročište je završeno. Čeka se četvrtak i moguće da će se saznati budućnost uhićenih.

13:00 Na Facebooku se oglasio Ivan Pernar:

“U četvrtak ćemo saznati dali se suđenje nastavlja ili će optuženi biti oslobođeni optužbi”, napisao je.




Rekao je to nakon što je sutkinja Mary Mulanda zakazala novo ročište za četvrtak kad će predstaviti svoju odluku o tome hoće li osloboditi hrvatske državljane ili se nastavlja suđenje i ispitivanje svjedoka obrane.

12:30 Stižu informacije da obrana optuženika traži da sud oslobodi Hrvate, Gloriju Sakulenga i Stevena Mulija jer  “nema dokaza da su počinili ikakva kaznena djela”.

12:00 Zambijsko tužiteljstvo zaključilo je slučaj. Završili su sa svojim svjedocima. Sad odvjetnici prilažu podneske sutkinji Mary Mulanda koja potom treba donijeti odluku o daljim potezima.




11:00 Pojavila se i Gloria Sondoya Sakulenga, imigracijska službenica zaposlena u Zračnoj luci u Ndoli, koja je u drugom sudskom postupku također optužena zajedno s Hrvatima za trgovinu djecom.

10:30 Nastavlja se ispitivanje policajca koji je uhitio hrvatske državljane 7. prosinca 2022. u zračnoj luci u Ndoli, kad su s posvojenom djecom namjeravali otputovati u Hrvatsku. Sad ga kreću ispitivati odvjetnici obrane.

09:45 Sutkinja Mary Mulanda trebala bi nakon iskaza svih svjedoka tužiteljstva donijeti odluku o tome hoće li odbaciti optužnicu nakon saslušanja svjedoka zambijskog tužiteljstva ili će pak donijeti odluku o nastavku suđenja te pozvati svjedoke obrane da daju svoje iskaze pred sudom.

Jedan od svjedoka, Ivan Pernar, napomenuo je prošli tjedan kako bitnim smatra hoće li na suđenju govoriti i sami osumnjičenici koji će tada morati odgovoriti na jasna pitanja, koliko su novaca dali za djecu, tko im je pomogao, jesu li znali da je u DR Kongo to zabranjeno itd.

09:00 Osumnjičeni parovi stigli su na sud, svaki par stiže posebno.

Autor:Dnevno.hr/E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.