Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nastavak afere Rimac, procurile poruke sa sucem, on se ničeg ne sjeća

Autor: B. D.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u travnju 2018. godine donijelo je odluka kojom je kaznilo bivšu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac zbog netočnog popunjavanja imovinske kartice te ju je željela osporiti na Upravnom sudu u Splitu.

Rimac je navela da u Kninu ima samo kuću i okućnicu, ali je Povjerenstvo otkrilo da je riječ o etažiranom vlasništvu, to je jest da je na istoj adresi njezin tadašnji suprug od države na dar dobio tri zasebna stana koje je ona u imovinskoj kartici morala navesti kao zasebne i navesti njihovu vrijednost.

Poruke koje je objavio Faktograf pokazuju da se 11 dana prije objave nepravomoćne presude Upravnog suda sastala s predsjednikom tog tijela Silviom Čovićem te da se još isti dan javlja tadašnjoj direktorici Večernjeg lista Andrei Borošić kako bi ju obavijestila da je sud poništio odluku Povjerenstva. Potom idućih dana s njome koordinira o objavljivanju te priče.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Rimac je sve koordinirala

Već su ranije objavljene poruke koje pokazuju da je Rimac već tada komunicirala i s predsjednikom Visokog upravnog suda Antom Galićem da bi osigurala rušenje odluke povjerenstva. Taj sud je doista i potvrdio odluku nižeg suda, a isto je kasnije napravio i Vrhovni sud.

Nakon što su u javnost procurile poruke koje Rimac poslala Galiću, Visoki upravni sud je reagirao priopćenjem u kojem tvrde da je sve bilo prema propisima. Sudac Silvio Čović za Faktograf je rekao da se ne sjeća susreta s Rimac koji su oni očito dogovorili.

Procurile poruke Rimac i Butkovića, dogovorili posao za malog Antu: ‘Srećo, imam zamolbu’
Podsjećamo USKOK je u veljači prošle godine podigao optužnicu protiv Josipe Rimac i još 26 osoba koje se tereti za počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, davanja i primanja mita te davanja mita za trgovanje utjecajem. Nakon toga u javnost su počele izlatiti poruke s Rimčinog mobitela koje pokazuju da su u afere bili uključeni mnoga javno poznata lica.
Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.