Foto: Guliver

‘NAŠA OSVETA JE NEMINOVNA’ Ukrajinska vojska otkrila identitet vojnika pogubljenog na stravičnoj videosnimci

Autor: Dnevno.hr

Društvenim mrežama od ponedjeljka se širi  jeziva videosnimka koja navodno prikazuje kako ruski vojnici strijeljaju ukrajinskog vojnika,.

Na snimci se vidi nenaoružan muškarac u ukrajinskoj uniformi kako puši cigaretu i izgovara: “Slava Ukrajini”, a zatim je u njega ispaljena kiša metaka. Muški glas iza kamere kaže “Crkni, nitkove”.

Iako autentičnost snimke nije neovisno potvrđena, ukrajinska je vojska u utorak poručila da će osvetiti smrt svog vojnika.

“Po prvim podacima, pogubljeni vojnik je bio pripadnik 30. mehanizirane brigade, Timofij Mikolajovič Šadura”, navodi ukrajinska kopnena vojska na Telegramu, dan nakon objave snimke na društvenim mrežama.

Glasnogovornik brigade Anatolij Javorski rekao je za AFP da je 41-godišnji vojnik, mobiliziran u prosincu, bio iz okolice Žitomira, na zapadu zemlje.

Tijelo vojnika je na okupiranom teritoriju i njegova “konačna” identifikacija bit će moguća tek nakon predaje (ukrajinskim vlastima) i vještačenja, dodaje vojska dok mediji navode drugo ime.

“Osveta za našeg junaka bit će neminovna”, obećala je vojska, rekavši da je pokojnik proglašen nestalim 3. veljače dok je sudjelovao u borbama za Bahmut, u Donbasu, na istoku Ukrajine.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.