Foto: Fiuman.hr

NAPOKON! Kreće sanacija Krčkog mosta! Obratite pažnju kako će se prometovati

Autor: S.P./Dnevno

Na državnoj cesti D102, odnosno na Krčkom mostu danas započinju opsežni radovi.

Radovi uključuju sanaciju kolničke ploče uz zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršetak primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od utjecaja agresivnog djelovanja klorida iz morske vode.

Riječ je o složenim i nužnim radovima kako bi most 40 godina od puštanja u promet i dalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja.

Radi duljine ukupnog zahvata i uvjeta izvođenja radova uz istovremeno sigurno i maksimalno protočno odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u četiri faze. Svaka od četiri faze radova odvijat će se na jednoj polovini kolnika jednog luka (veliki i mali luk mosta Krk). Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz dvije godine, pri čemu će se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogućiti odvijanje prometa u punoj širini kolnika bez izvođenja radova.

Zbog radova na velikom luku za promet će biti zatvorena prometna traka na velikom luku u smjeru otoka, dok će se promet voditi naizmjenice prometnim trakom u smjeru kopna. Privremena regulacija prometa biti će regulirana semaforima, a intervali će se prilagođavati u skladu s opterećenjem prometa. Radovi će trajati do sredine lipnja 2021. godine, a bit će obustavljeni u vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana i praznika.

Mole se svi korisnici da poštuju regulaciju u zoni radova i pozivaju na strpljenje prilikom prometovanja u otežanim uvjetima, posebice nedjeljom u večernjim satima kada velik broj vikendaša prometuje u smjeru kopna.

(FOTO) OVO SU BORBENI AVIONI KOJE HRVATSKA ŽELI: Tražit će se ponude od šest država!
Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.