Nikola Čutuk/Pixsell/screenshot

Napadač na Pupovca EKSKLUZIVNO za Dnevno: ‘Nisam ga ‘napao’ zato što je Srbin, nego zato što se ‘uvaljivao’ mojoj ženi!’

Autor: Mia Mitrović

Milorad Pupovac u petak na Dolcu nije napadnut zbog svoje nacionalnosti, niti zbog političkog djelovanja. Doznali smo to u ekskluzivnom razgovoru sa Sašom Mučnjakom, osumnjičenikom za ovaj neobičan napad. Dugogodišnji sparing partner Cro Copa i Sipe Miočića za portal Dnevno.hr objasnio je razloge svog napada na čelnika SDSS-a.

Saša Mučnjak, kojeg prijatelji zovu Sale, samozatajni je 36-godišnjak iz Gračana koji, nakon što je ostvario uspješnu karijeru u borilačkim sportovima, živi miran i povučen život sa suprugom i dvije kćeri. Otkako je javnost doznala njegov identitet, telefon mu, kaže, ne prestaje zvoniti. Medije izbjegava jer se ne želi eksponirati, no za naš portal pristao je ispričati svoju stranu priče.

Privatni album

Svoju ‘žrtvu’, Milorada Pupovca, Saša osobno ne poznaje, niti prati njegovo političko djelovanje.

“Nikada s njim nisam razgovarao, niti s njim bio u bilo kakvom kontaktu. Znam ga iz medija. Ne pratim njegov rad jer me politika previše ne zanima. Nemam ništa protiv njega u političkom smislu jer o njegovoj politici ne znam ništa. Znam da predstvalja manjine u Saboru”, kazao nam je Saša, koji čak ni ne zna kako se punim imenom zove stranka Milorada Pupovca.

“Koji su mu ciljevi i što točno rade – ne znam, niti me zanima. Nemam ništa ni protiv Srba. Puno mojih dobrih prijatelja su Srbi i surađivao sam puno sa Srbima. Proputovao sam svijet i nemam ništa protiv bilo kakve nacionalne manjine. I sam sam bio manjina kada sam živio u SAD-u i tamo se družio s mnogim pripadnicima manjina”, objašnjava Mučnjak demantirajući napise o tome da je hrvatski nacionalist, desničar i mrzitelj Srba.

“Naš konflikt dogodio se na ljudskoj razini jer me zasmetao jedan njegov postupak koji je u mom sustavu vrijednosti nedopustiv”, otvorio nam se Saša.

Naime, motiv ovog ‘zločina’ bio je događaj koji se zbio prije nekoliko godina i u kojem su sudjelovali Milorad Pupovac i Mučnjakova supruga.




“Moja je žena sjedila na kavi u kafiću na Cvjetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sjedio pokraj njih sa svojim društvom i čitavo ju vrijeme nepristojno odmjeravao. Rekla mi je da se osjećala neugodno zbog toga. Ona u tom trenutku uopće nije znala tko je on, već joj je bilo neugodno jer ju je nepristojno promatrao čovjek koji je barem dvostruko stariji od nje, a ona je tada bila djevojka od dvadesetak godina. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koljeno, pružio svoju posjetnicu i obratio joj se riječima ‘Ako će ti ikada trebati posao ili bilo što drugo, javi mi se’. Ovaj događaj supruga mi je ispričala nekoliko godina kasnije kada smo ga vidjeli na televiziji”, ispovijeda nam se Saša.

“Kada sam čuo ovaj dio ‘bilo što drugo’, izbezumio sam se. Što to znači? Što on može ponuditi djevojci od 20 godina? Avanturu? Žena nije uzela tu posjetnicu. Sve to mi je ostalo negdje u podsvijesti, a u međuvremenu sam dobio dvije djevojčice”, kazao nam je Mučnjak te u detalje ispričao kako se odvio događaj zbog kojega je ovaj tjedan postao najtraženiji zločinac u zemlji.

“U petak sam sjedio u Amfori na ručku u društvu supruge. Milorad Pupovac dva puta je prošao pored nas. Prvi puta nisam reagirao, no kada je drugi put prošao, nešto se u meni pokrenulo. Vidio sam njegovu ‘facu’ i prošlo mi je kroz glavu da bi jednog dana neki sličan stariji gospodin mogao tako prilaziti i mojim dvjema djevojčicama kao što je Pupovac prišao mojoj ženi. Kada je prošao kraj mene, impulzivno sam, u djeliću sekunde, na njega bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje sam ručao jer nije bilo srdela koje inače naručujem. Težina toga što sam bacio, nije bila veća od dva grama”, opisao nam je nemili događaj Saša te dodao kako napisi o tome da je pobjegao s ‘mjesta zločina’ nisu točni.




Privatni album

“Nije istina da sam pobjegao. Sjedili smo u Amfori još barem sat vremena. Pojeo sam još jednu porciju gavuna, a naručili smo hranu i za van. Ne bježim od toga što sam napravio. Sebe ne opravdavam. Priznajem da sam ishitreno reagirao, a to sam rekao i na sudu. Ponio sam se zaštitnički prema svojoj supruzi i kćerkama. Svojim činom sam njemu kao muškarcu, a ne kao političaru, htio dati do znanja da nije moralno iskorištavati svoj položaj i tako pristupati ženama”, istaknuo je Saša Mučnjak te dodao kako također nije točno da je uhićen, već se u policiju javio sam, a tamo su ga uhitili po proceduri.

“Kada sam došao doma, otvorio sam portale i vidio da je na Dolcu došlo do atentata na Pupovca! Bio sam u šoku. Javile su se ustaše, pa onda i partizani, kontaktiran je čak i Vučić, cijeli državni vrh je reagirao! Činilo se kao da je čitava Heinzelova radila samo na ovom slučaju. Imaju gomilu nerazjašnjenih korupcijskih afera i ubojstava, a mene razvlače kao najgoreg kriminalca zbog kriške limuna i dva gavuna”, čudi se Mučnjak, no dodaje kako je policija prema njemu postupala vrlo korektno i profesionalno.

Zbog napada prekršajni sud Mučnjaka je teretio po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Tužiteljstvo je u ime Republike Hrvatske tražilo maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora. Međutim, sud je presudio novčanu kaznu od 831 kunu. Odbio sam pravo na žalbu, a tužiteljstvo ju je zadržalo. Presudu ću dobiti sljedeći tjedan”, objasnio je Mučnjak koji smatra da mu je još veća kazna za ovaj postupak činjenica da se doveo u situaciju u kojoj ne želi biti, a to je da se medijski eksponira od čega čitav život zazire.  Jedna od  njegovih želja je da rasplet ovog slučaja potakne i druge žene koje imaju slična iskustva s političarima i drugim muškarcima na pozicijama moći, da istupe u javnost kako bi ta praksa konačno bila prekinuta, kaže Mučnjak.

Privatni album

“Dizali su u Saboru nedavno ruku za Istanbulsku konvenciju koja bi navodno trebala štititi žene od nasilja. Sada žene imaju priliku da ih se zaštiti od ovakvog nasilja! Umjesto da je Pupovac u Saboru i da tamo brani interese manjine koje zastupa, on sjedi na Cvjetnom i vreba mlade cure! Možda ima još žena koje su doživjele slične stvari pa šute jer im je neugodno. I mojoj ženi je također bilo neugodno, ali ako svi budu šutjeli, oni će misliti da je takvo ponašanje normalno, a nije!”, ljutit je naš sugovornik.

“Ovo što sam napravio pokušava se prikazati kao zločin iz mržnje na nacionalnoj osnovi. Znam da bi im pasao taj scenarij jer žive od toga da se narod mrzi dok istovremeno, ljudi kopaju po sličnim kontejnerima u Hrvatskoj, Srbiji i u Bosni”, zaključuje.

Kako bismo provjerili jesu li Mučnjakove tvrdnje točne i što ima za reći o njegovim optužbama, kontaktirali smo čelnika SDSS-a, Milorada Pupovca, no do zaključenja ovog teksta, od njega nismo dobili odgovor.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.