Foto: Pixabay

NAKON ŠTO MU JE VLAK ZAKASNIO DVIJE MINUTE, STROJOVOĐI S PLAĆE SKINULI 49 CENTI: Sada ih tuži za duševne boli

Autor: Dnevno.hr

Nakon što mu je s plaće skinuo 56 jena (0.49 dolara), japanski strojovođa tuži svog poslodavca. Razlog? Njegov vlak je kasnio dvije minute.

BBC piše kako je željeznička tvrtka JR West kaznila čovjeka jer je zbog zabune nastale na poslu, u lipnju 2020. kasnio čak dvije minute, a zaposlenik sad od svog poslodavca traži 2,2 milijuna jena (19.407 dolara) odštete za duševne bolove.

Kako piše japanski portal Soranews24, neimenovani muškarac trebao je upravljati praznim vlakom koji je išao do stanice Okayama na jugu zemlje, ali je stao na pogrešan peron dok je čekao da preuzme dužnost od prethodnog vozača.

Ispričali se jer je vlak stanicu napustio ranije

U trenutku kada je nesretni strojovođa shvatio svoju grešku i požurio na ispravan peron, prijenos dužnosti između dvojice strojovođa pomaknut je za dvije minute, što je dovelo do kašnjenja od jedne minute u polasku vlaka i kašnjenja od dodatne jedne minute u dolasku.

Tvrtka mu je početku od plaće odbila 85 jena (0,75 dolara), ali su kasnije pristali smanjiti kaznu na 56 jena nakon što je vozač svoj slučaj proslijedio Uredu za inspekciju radnih standarda Okayame.

Nakon svega toga, vozač je svoj slučaj u ožujku prebacio na Okružni sud u Okayami, gdje sada traži odštetu od 19.407 dolara za duševne boli.

Japanski željeznički sustav je toliko pouzdan da se željeznička tvrtka 2017. godina ispričala zato što je jedan od njezinih vlakova napustio stanicu 20 sekundi ranije.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.