FOTO: otvoreno.hr

Nakon što je prešao Škori, Jović ‘nestao’ iz Slobodne: ‘Moja politička angažiranost ne bi utjecala na stavove u kolumnama’

Autor: Dnevno

U posljednje doba primijetili smo da kolega novinar i kolumnist Josip Jović više ne objavljuje svoje tekstove u Slobodnoj Dalmaciji.

“Novinari i kolumnisti Slobodne Dalmacije, kao i svi ostali građani RH, imaju pravo na političko opredjeljenje. U svom profesionalnom djelovanju dužni su pak zauzeti distancu  spram stranačkih i sličnih utjecaja na ocjenjivanje i vrednovanje aktualnih zbivanja”, rekao je Kapor.

Dodao je kako se kolega Jović angažirao u najvišem tijelu jedne političke stranke, te je “razumno očekivati da u izvjesnoj mjeri podliježe i stranačkoj stezi. Stranačka stega na koju se obvezao kao član najvišeg stranačkog tijela kosi se s profesionalnom potrebom distanciranja od stranačkog utjecaja, pa smo odlučili obustaviti objavu njegovih političkih kolumni za vrijeme trajanja njegovog političkog angažmana!”.
Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.