Foto: Goran Mehkek / CROPIX

NAKON SALVE KRITIKA, ‘JUNAK’ PLENKOVIĆ MIJENJA ZAKON! Evo tvrde ruke: ‘Danas sam obavio konzultacije s ministrom’

Autor: Dnevno.hr

O svemu pomalo raspričao se premijer Andrej Plenković nakon uobičajene sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a ponedjeljkom.

Prvi je na red naravno došao paket pomoći građanima u ovim teškim vremenima, a Plenković je poručio da su dobili potporu Sindikata, HUP-a, HGK, HOK, Poljoprivredne komore, Sindikata umirovljenika…

“To govori da Vlada intervenira na pravi način”, poručio je.

Govora je bilo i o radu nedjeljom, a premijer je obećao da će “ovaj zakon izdržati sve testove”.

‘Sve su to postignuća naše Vlade’

“Usvojen je i paket reforme zdravstva. Sve velike ciljeve realizirali smo na dobrobit građanstva”, tvrdi on.

Osvrnuo se i na odluku da se roditelje djece s invaliditetom, odmah nakon njihove smrt, pošalje na burzu.

“Mi smo dizali prava osoba s invaliditetom. Dizali smo naknade s 2328 kuna na 4157 kuna, prije tri mjeseca, tada je oporba bila protiv. Podigli smo sredstva za roditelje njegovatelje na 4000 kuna, i protiv toga je bila oporba.




Povećali smo sredstva za posebno skupe lijekove na 400 milijuna eura, sve su to postignuća naše Vlade. Čuli smo poruke Sabora kada je riječ o Zakonu o socijalnoj skrbi. Danas sam obavio konzultacije s Piletićem. Da se poveća naknada za roditelje njegovatelje i da se definira period od deset mjeseci. To će biti okviri mijenjanja Zakona”, otkrio je Plenković.

Dodao je i da “idu” u Zakon o osobnoj asistenciji i inkluzivnom dodatku.

‘Oporba se stavila u funkciju jedne udruge’

“Svi ovi zakoni i promjene idu u smislu opsega, to je veći broj korisnika, kao i naknade”, rekao je.




Na upit kako to da su odluku donijeli nakon što je odbijen prijedlog oporbe, Plenković je rekao da je oporba bila “protiv povećanja naknada za roditelje njegovatelje”.

“Oporba se stavila u funkciju jedne udruge. Ima puno ljudi koji se bave tom temom, mi želimo donijeti dugoročna rješenja”, rekao je i dodao da će naknada biti puna deset mjeseci.

“Ministar Piletić dobio je zadatak da se to napravi što ranije”, poručio je.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.