Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

NAKON PRAZNIKA POVEĆAO SE BROJ ZARAŽENE DJECE! Fuchs bijesan na ‘prosvjednike’: ‘Njima broj mrtvih nije dovoljan’

Autor: Daniel Radman

Premda prošlog tjedna nije bilo nastave u školama, broj djece i školskog osoblja zaraženih koranavirusom se povećao. Potvrdio je to ministar Radovan Fuchs tijekom svog boravka u Rijeci.

Doduše, konkretne brojke nije iznio. Rekao je kako točan broj zaražene djece još nije poznat, ali “da je i tu sigurno bilo povećanja”. Zanimalo je novinare i što će biti s onim nastavnicima koji nisu cijepljeni, a ne žele se cijepiti.

“Vidjet ćemo taj sustav”, kratko je prokomentirao.

Njima očito broj mrtvih nije dovoljan

No, rekao je da je mobiliziranje putem Facebooka onih koji se ne žele cijepiti “za normalnog čovjeka teško razumljiv pristup”.

“Nije ovo nečiji hir, njima očito broj mrtvih svaki dan nije dovoljan, pa ajmo napraviti što možemo veći problem i u ime nekakve demokracije stvar dovoditi do apsurdnih pristupa”, izjavio je Fuchs.

Još nije posve siguran kakav će biti model testiranja nastavnika, no da se ide u smjeru da to obavljaju kod kuće ili u školama. Ono što je jasno jest da će trošak pokrivati iz državne blagajne.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.