Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NAKON ‘POTRAGE’ REAGIRAO THOMPSON! ‘Nije istina, već je teška manipulacija kako Derifaj nije povrijedila zakon’

Autor: L.B.

Nakon što je RTL-ova Potraga u ponedjeljak objavila prilog, u kojem je rečeno kako “je Thompson pokrenuo nezapamćenu hajku na novinarku Danku Derifaj”, koja je sa snimateljem snimala prilog popevši se na terasu oko koje se spore na sudu Marko Perković Thompson i njegovi susjedi koji žive ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, oglasio se i pjevač te njegov odvjetnik, Davorin Karačić, koji tvrdi da je “teška manipulacija da novinarka sa snimateljem nije povrijedila nijedan zakon”.

Naime, u emisiji Potraga sinoć je objavljeno da je, kako kažu, pjevač pokrenuo nezapamćenu hajku.

Reagirali Thompson i njegov odvjetnik

Ekipa Potrage obišla je četiri kaskadne zgrade na Žnjanu u Splitu s četiri različita ulaza, na adresi Šetalište Ivana Pavla II. Iznad njih su na odvojenim zemljišnim česticama naknadno sagrađene četiri vile, na adresi Put Radoševca.

U utorak se preko Facebooka oglasio Marko Perković Thompson, iznijevši svoju stranu priče o boravku ekipe RTL-a na terasi za koju tvrdi da je njegova. Objavu je naslovio ‘Laži i manipulacije RTL-a, HND i ostalih pojedinih medija’, a među ostalim je napisao:

“Nikakva medijska hajka i medijsko zastrašivanje neće spriječiti Marka Perkovića da ustraje na odgovornosti osoba koje su povrijedili njegov dom i zastrašili njegovu maloljetnu djecu, ali ustrajat će tamo gdje je tome i mjesto, u državnim institucijama, a nikako zastrašivanjem i pravdanjem po medijima kako to rade oni koji su za to i odgovorni”, piše.

“Dakle, nije istina već je teška manipulacija kako Danka Derifaj, nije povrijedila niti jedan zakon već je istina da je grubo povrijedila nepovredivost doma Marka Perkovića kada je neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušla u ograđeni dio njegovog doma i isprepadala njegovu djecu.

Kako bi ispeglali svoju situaciju do savršenstva, RTL, novinarka Danka Derifaj, HND i njihovi podupiratelji tvrde kako djece nije bilo u kući što nas dovodi u sumnju u još teža djela od onih koje su napravili”, nastavlja.




“Pozivamo aktere ove priče da prekinu medijsko linčovanje Marka Perkovića Thompsona i prepuste državnim institucijama da odrade svoj posao”, piše u dijelu objave.

O svemu se na Facebooku u utorak oglasio i Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić koji kaže kako je čekao da bude objavljen prilog RTL-a kako bi na sve reagirao.




“Čekanje mi se isplatilo jer sam time mogao dobiti bolji uvid u stanje svijesti i argumentaciju druge strane, kojoj se je pridružila i srodna svjetonazorska ekipa iz tiskovno elektroničkih medija Jutarnjeg lista te Slobodne Dalmacije, koje neskloni im pojedinci, posprdno zovu Ranka & Slobodanka, uz poslovično pristranu cehovsku udrugu novinara lijeve provenijencije kao i društveno sitnijih pojava s lijeva koje pokušavaju malo poentirati.

Napokon su me zvali i iz RTL televizije ali dosadašnje iskustvo, u gledanju skraćenih priloga samoga sebe, gdje se objavi samo ono najmanje bitno a svjesno preskoči ono doista bitno, me je ponukalo da koju riječ ipak kažem, u formatu koji meni odgovara”, započinje Karačić.

“Medijska galama koja ovih dana tutnji hrvatskim medijskim prostorom, je mahom usmjerena protiv Marka Perkovića pa to navodno „izvještavanje javnosti“, koji izraz koriste određeni novinari da pobjegli od kaznene odgovornosti, više djeluje kao propagandno djelovanje, po kojemu je Marko Perković u krivu već samim time što je Marko Perković, a njegove protustranke u pravu jer, Marko nema „antifašistički certifikat“ po kojemu se u zadnje vrijeme od strane određenih medija, stvara sud o ispravnosti ili neispravnosti postupaka, pa medijski djelatnici koji ne razliku pojam vlaha od vlasništva ili posjed od dvosjeda, suvereno daju svoje ocjene pravnog stanja imovinsko pravnih odnosa u koje se ne razumiju ali razumiju da je dobar trenutak da makar i na ovakav način, moralno pokopaju svog političko svjetonazorskog oponenta.

Što je još napisao, možete vidjeti u objavi ispod:

O slučaju je za RTL govorila i odvjetnica Jadranka Sloković.

“Ne može krov pripadati nečijem domu, i to krov druge kuće, zbog toga ne može biti počinjenja kaznenog djela za koje se tereti. Krov pripada svim stanarima i radi se o zajedničkom dijelu zgrade i prijava će biti odbačena, naime, već je i policija rekla da se ne radi o provali”, rekla je Sloković, iz čega se zaključuje da RTL-ova Danka Derifaj nije provalila.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.