Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAKON OVOGA BI SE TREBALI ZAPITATI KAKO DALJE: Svim političarima pada potpora, a jedna opasnost vreba i Milanovića i Plenkovića…

Autor:

Nakon što je jučer objavljen prvi dio istraživanja, danas je u središnjem dnevniku Nove TV objavljen drugi dio redovitog mjesečnog istraživanja CROBAROMETAR. Ovog puta, istraživanje je donijelo rezultate kako stoje političari s potporom građana.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na uzorku od 983 građana telefonskim pute od 1 do 20 studenog. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

PREMIJER POPULARNIJI OD PREDSJEDNIKA, ALI IMA JEDNA OPASNOST ZA OBOJICU

Premijer je najpopularniji, ali rezultat nije baš za slavlje, rezultati su istraživanja. Naime, o njemu pozitivan dojam ima 46 posto ispitanika, ali isti broj ispitanika ima negativan dojam. Njemu su priklonjeni stariji birači te birači iz Slavonije i Dalmacije.

Predsjednik nakon što gubi potporu za svoj rad, gubi i na osobnom rejtingu. Tako o njemu pozitivan dojam ima 44 posto ispitanika, ali zato negativan dojam o Zoranu Milanoviću ima njih 48 posto. Njegova baza su visokoobrazovani birači i oni iz Zagreba.
Premijer i predsjednik imaju velik problem, kao što se vidi, prvi put imaju isti ili veći broj građana koji o njima misle negativno.

FOTO: NOVA TV

Božo Petrov i ovaj je mjesec podijelio građane. Njih 43 posto o njemu ima negativan dojam, a 42 posto pozitivan.

Peđa Grbin prvi put je testiran i među biračima dobro stoji, ako se uspoređuje sa svojim prethodnikom. Tako o njemu pozitivan dojam ima 38 posto ispitanika, a njih 35 posto negativno misli o novom lideru oporbe.
Miroslav Škoro odavno ne može računati na popularnost i o njemu pozitivno misli 32 posto ispitanika, a negativno njih 57 posto.

Tomislav Tomašević nekoliko je mjeseci u nacionalnoj areni i može računati na 30 posto građana koji o njemu pozitivno misle, a njih 25 posto ima negativno mišljenje.

Svi političari su gubitnici u ovom mjesecu jer im pada potpora među biračima.

TKO SU NAJPOPULARNIJI POLITIČARI MEĐU HDZ-ovim I SDP-ovim BIRAČIMA
Kod HDZ-ovih birača očekivano prvi je izbor Andrej Plenković s 92 posto, a drugi donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 73 posto i na trećem mjestu Božo Petrov s potporom od 39 posto birača HDZ-a.

FOTO: NOVA TV

Kod SDP-ovih birača očekivano prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 85 posto. Peđa Grbin čini se na putu je da se potvrdi kao lider i među SDP-ovcima, drugi je izbor s potporom od 73 posto. Treća je među biračima SDP-a Dalija Orešković s potporom od 53 posto.

FOTO: NOVA TV

KOJI PROBLEM SVE VIŠE BRINE GRAĐANE

Građanima je najveći problem nezaposlenost, pa tako je i u studenom, kada velikim problemom to smatra 21,4 posto ispitanika.

FOTO: NOVA TV

Gospodarstvo je na drugom mjestu, kada se građane pita što su pravi problemi, to misli njih 17,3 posto. Korupcija je uvijek pri vrhu i to za 15,3 posto ispitanika. Kako raste broj zaraženih, tako je i korona kriza sve veći problem, u ovom mjesecu to problemom smatra 13,6 posto ispitanika i na kraju peti problem je nezavidan životni standard za 7,4 posto ispitanika.

FOTO: NOVA TV

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.