Foto: Guliver / REUTERS/ Remo Casilli

NAKON BENEDIKTA, SADA I ON? Papa Franjo otkrio hoće li odstupiti s funkcije: ‘Iskreno, to nije katastrofa. Papu se može zamijeniti’

Autor: Dnevno.hr

Papa Franjo (85), koji se zbog oštrih bolova u koljenu kreće u invalidskim kolicima, rekao je u povjerenju da “više neće moći putovati” istim ritmom kao prije bolesti. Omiljeni papa je spomenuo mogućnost da “ostane po strani”.

“Ne vjerujem da ću moći zadržati isti ritam putovanja kao dosad. Mislim da se u mojim godinama i uz ovakva ograničenja moram čuvati kako bih mogao služiti Crkvi ili razmisliti o mogućnosti da ostanem po strani”, rekao je na tiskovnoj konferenciji na letu kojim se vraćao iz posjeta Kanadi u noći na subotu.

“Iskreno, to nije katastrofa. Papu se može zamijeniti. To nije problem. Ipak, mislim da moram malo smanjiti napore”, dodao je Papa koji se u pratnji novinara vraćao s 37. inozemnog putovanja.

“Ovo putovanje je donekle ispit: istina je da se ne može putovati u ovakvom stanju, možda treba promijeniti stil”, priznao je rekavši da će “i ubuduće nastojati putovati kako bi bio blizu ljudima jer je blizina način služenja”.

Tijekom putovanja u Kanadi, papa je uglavnom bio u invalidskim kolicima. Izgledao je slabo, ali je ipak pozdravljao mnoštvo iz svog papamobila.

U razgovoru s novinarima, otklonio je mogućnost kirurškog zahvata na koljenu, rekavši da još uvijek osjeća “posljedice” anestezije kojoj je bio podvrgnut u srpnju 2021. tijekom operacije debelog crijeva.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.