Foto: uzauthor.com

NAJUTJECAJNIJE ŽENE SVIJETA 2019.: Pogodite tko se našao na listi, možda ćete se iznenaditi!

Autor: Dnevno

Britanski BBC objavio je listu 100 najutjecajnijih žena svijeta u 2019.  na kojoj su se našle osobe iz svih dijelova svijeta, ali nijedna iz naše regije.

Na listu su uvrštene žene koje su svojim djelovanjem na neki način bile inspiracija drugima te su snažno utjecale na određena globalna događanjima u poodručjima kojima se bave, od znanosti, sporta pa do umjetnosti.

Na listi BBC se, između ostalog, nalazi i tinejdžerska klimatska aktivistkinja iz Švedske Greta Thunberg, koja je nedavno u obraćanju na Summitu Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama u New Yorku oštro osudila svjetske lidere zbog toga što ne ulažu potrebne napore u borbi protiv klimatskih promjena.

Osim mlade Šveđanke na listi 100 najutjecajnijih žena našli se i iranska atletičarka Kimia Alizadeh koja je 2016. godine postala prva Iranka koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama otkako se zemlja počela natjecati 1948. godine.

Na listi se također nalaze i aktivistkinja za prava žena iz Kuvajta Alanoud Alsharekh, brazilska političarka Tabata Amaral, najbrža žena u povijesti Velike Britanije Dina Asher-Smith, australijska nogometašica Tayla Harris, njemačka biciklistkinja Fiona Kolbinger, ruska aktivistkinja protiv korupcije Lyubov Sobol, finska novinarka Sara Wesslin, američka zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez. 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.