Ilustracija Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NAJTOPLIJI RUJAN IKAD Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend i je li kraj vrućim danima

Autor: Dnevno/ I.I.

Nakon velikih vrućina uslijedilo je osvježenje za većinu Hrvatske, ponegdje i većinom malo kiše. Iznimke su Ogulin i Plitvička jezera gdje je do petka ujutro palo oko 30 litara po četvornome metru.

Oboreni su rujanski temperaturni rekordi. Prošli ponedjeljak prvi put u povijesti dubrovačkih mjerenja u rujnu temperatura zraka bila je 33,7  Celzijeva stupnja, a u petak je zbog dodatnog fenskog djelovanja bure u 15 sati izmjereno čak 34,2 stupnja, navodi meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Dodaje kako se neprekinuti niz od osam vrućih dana sredinom rujna prvi put dogodio ove godine. 

Za vikend najavljuje svježa jutra, pogotovo na kopnu. Očekuje se jaka bura s olujnim udarima, ponegdje na sjevernom dijelu i orkanskim, uglavnom do subotnjeg podneva, a kasnije će je na većini Jadrana zamijeniti maestral.

Temperatura će u većini krajeva biti prosječna za ovo doba godine uz pretežno sunčano vrijeme.

Novo zatopljenje s jačanjem juga i jugozapadnjaka, kako navodi, slijedi idući tjedan u sjevernim kopnenim krajevima. Većinom suho i barem djelomice sunčano vrijeme, dok će na Jadranu i uz njega biti oblačnije, uz povremenu kišu, ponegdje i obilniju, kakve nije bilo još od lipnja.




Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.