Foto: Neja Markicevic / CROPIX

‘NAJPOTREBNIJI JOJ JE MIR’ Mirela Čavajda povukla se iz javnosti, obitelj ne želi otkriti kada će ići na zahvat u Ljubljanu

Autor: Dnevno.hr/A.F.

Mireli Čavajdi u ovom trenu najpotrebniji je mir, rekla je njena odvjetnica Vanja Jurić za 24sata.

Dodala je kako će Mirela na prekid trudnoće ići u Ljubljanu. S obzirom na dosadašnja medijska istupanja ne žele da javnost zna kada će to biti.

Podsjetimo, Mireli su liječnici u Hrvatskoj odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što je bebi otkriven zloćudni tumor na mozgu. Najnoviji nalaz pokazao je da tumor naglo raste i pritišće važne dijelove mozga.

Tumor opasan i za trudnicu

Najvjerojatnije se radi o teratomu, agresivnom tumoru koji je opasan za fetus, ali i za trudnicu, a čije veličina iznosi 7 centimetara.

Slovenski liječnici su uputili oštru notu svojim kolegama u Hrvatskoj kojima su poručili da namjerno kriminaliziraju postojeća zakonska prava i postupke koji slijede najviše etičke i profesionalne standarde. U znak podrške, diljem Hrvatske je održan prosvjed u znak podrške MIreli Čavajdi, ali i drugim ženama koje prolaze slične sudbine.

Autor:Dnevno.hr/A.F.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.