fbpx
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAJNOVIJA ANKETA: Tko su pobjednici u drugom krugu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku?

Autor: M.V.

Anketari agnecije Ipsos na izbornu nedjelju, birače su na biralištima pitali za koga bi glasali u drugom krugu., a Dnevnik Nove TV donosi rezultate istraživanja provedenog na uzorku od 16 tisuća ljudi, u četiri grada – Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Zagreb – Tomašević i Škoro

U Zagrebu u drugi krug idu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro, a čelnik stranke Možemo! mogao bi odnijeti pobjedu sa 60,4% naspram 21,7%.

Gotovo 18% ispitanika u anketi ne želi se očitovati o tome za koga bi glasali, no oni koji su bili voljni podijeliti informacije pokazuju i kako tomaševiću ide i 65 posto Klisovićevih birača, a Škori 50% birača Zvonimira Troskota, trećina birača Davora Filipovića i trećina birača Jelene Pavičić Vukičević.

Split – Puljak i Mihanović

Sudeći prema rezultati ankete, u Splitu vodi Puljak s 42,9 posto naspram 35,6 posto, a čak 21,5 posto ispitanih ne želi se izjasniti.

U svakom slučaju, čini se kako bi za Puljka glasalo 60% birača Jakova Prkića, 46% Branke Ramljak te 43% SDP-ova Ante Franića, dok bi za Vicu Mihanovića glasalo 37% Kerumovih glasača, 30% Mostovca Ivice Grkovića te 40% Nensi Ivanišević.

Rijeka – Filipović i Štimac

U Rijeci vodi SDP-ov kandidat Marko Filipović s 45,2% dok je Davor Štimac na 33.7%. Ne želi se izjasniti 21.1% birača, a kako stvari stoje Filipović uzima 54% glasača Nikole Ivaniša, oko 50% Nebojše Zelića te 44% glasova Katarine Peović. Davor Štimac uzima 45% glasača Marina Miletića te 40% Josipa Ostrogovića.

Osijek – Radić i Mlinarević

 Ako je vjerovati anketama, a u slučaju ovog grada pokazale su se poprilično točnima, u Osijeku prvi put pobjeđuje HDZ. Radić naime osvaja 48.9%, a Berislav Mlinarević osvaja 36,1%. Čak 15 posto ispitanih ne želi se izjasniti.

Naposljetku, za Radića bi glasalo i 34% glasača HNS-ova Vladimira Hama, četvrtinom Šišljagićevih glasova i 40% Vanekovih birača. Mlinarević bi mogao računati na 50% birača SDP-ova Gorana Kušeca, te 46% Katarine Kruhonje.
 *Izlazne ankete provela je agencija Ipsos na uzorku od 16.000 u 4 grada s maksimalnom statističkom pogreškom +/- 1 cijelo 5 posto.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.