Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NADBISKUP BARIŠIĆ POZVAO VJERNIKE DA SE CIJEPE: ‘Slijedite upute stručnjaka’

Autor: Daniel Radman

Nadbiskup Marin Barišić gostovao je danas u Dnevniku Nove TV. Pozvao je vjernike da se cijepe protiv koronavirusa.

”Ja preporučujem da stvarno slijede upute stručnjaka, i da prihvate cjepivo”, izjavio je.

No, on osobno neće biti među onima koji će se odmah cijepiti.

Ja sam koronu prebolio pa ću sada vidjeti u kojoj sam kategoriji i kad bih se trebao cijepiti. Vjerujem da ću se cijepiti”, dodao je.

Komentirao je i to što mnogi – uključujući neke svećenike – i dalje ne vjeruju u postojanje koronavirusa.

“Ovako, puno ima neznanja. I stručnjaci priznaju. Sigurno svi učimo. Vjerujem da je sada potrebno poštivati ove norme od onih koji znaju više i koji se trude da saznaju i da nam prenesu te informacije”, rekao je.

Komentirao je i odluke Stožera koje su mnogi kritizirali, one da su crkve otvorene za razliku od, recimo, teretana i kafića.




“Meni je žao da ne mogu biti otvoreni svi ovi sadržaji, sve je poremećeno s koronavirusom. Svi sadržaji nisu isti. Ja se sjećam prije kad je bila normalna situacija da su kafići i restorani za Badnjak i za Božić zatvarali svoje restorane, kafiće pa vjerujem i da su mnoge teretane za Božić bile zatvorene. Ne bih izjednačio kafiće, restorane, teretane s crkvama. Crkva je ipak nešto drugo, crkva je jedan prostor u kome se treba za Božić naći jer treba nam i duhovna gimnastika”, stava je nadbiskup Barišić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.