Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘NACRT ZA BiH NE RADI HRVOJE ILI JOVAN, NEGO MUHAMED!’ Nešto se kuha u Njemačkoj, Milanović puca iz sveg oružja: ‘Trenutno rade na deklaraciji, što se njih to uopće tiče?’

Autor: N.K

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je posjetio Vukovar gdje su ga novinari pitali o mailu koji je njegova supruga Sanja Musić Milanović poslala školi koju pohađa njihov sin.

Poručio je kako je njegova supruga naglasila da ne traži promjenu ocjene i da je riječ o pokušaju da se našteti njemu.

Osim toga, komentirao je ponovno izbore u BiH kao i Njemačku službenu politiku prema toj zemlji.

Rekao je kako je apsurdno da Bakirova stranka na listi ima Hrvate koji bi trebali predstavljati Hrvate.

“Alijina stranka ima Hrvate kandidate”

“U BiH počinje izborni proces. Što sam trebao napraviti u Madridu? Bacit’ bombu k’o Boško Buha. Ja sam napravio sve, a Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo s takvim govorom. Ja sam tamo bio… Bolest u BiH se zove hipertenzija koju morate tretirati stalno inače će vas ubiti, to je visoki tlak. Uvijek ćete naći nekog Hrvata kojeg će se kupiti da za njega drugi glasaju. Alijina stranka ima Hrvate kandidate za Dom naroda. Kak se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda? Mi smo guske. Što rade Hrvati na listama SDA? Oni će se boriti za hrvatske interese ili će biti na hotlineu s Bakirom”, upitao je predsjednik Zoran Milanović.

“Na nacrtu ne radi Hrvoje, niti Jovan, nego Muhamed”

Nakon toga se dotaknuo i njemačke vanjske politike, ali i Vlade osvrnuvši se pritom na zahtjev za smjenom Gordana Grlića Radmana.

“Ajmo na Bundestag, trenutno rade na deklaraciji o Bosni i Hercegovini i to je u proceduri. Sponzor te deklaracije se ne zove Hrvoje, niti Jovan, nego Muhamed. Netko tko je Bošnjak i njemački socijaldemokrat radi na nacrtu deklaracije o BiH u kojem se zaziva građanska država. To je ustvari državna politika Njemačke. Što se njih to uopće tiče? Što da im kažemo ,mrš, prste dalje”, pitao je Milanović.




Potom je kritizirao domaće političare.

“Što rade ovi naši samozadovoljni u Saboru? Hoćemo mi napraviti neku deklaraciju? Gdje je HDZ, na godišnjem? Ili namještaju ocjene svojoj djeci ponavljačima? Ovo je izdaja ljudi. Rado bih da to mogu nazvati ne znanjem i nesnalaženjem ili iz straha. Ovdje nema opasnosti za Hrvatsku, samo za Plenkovića i ovog bijednika kafileristu čiju smjenu traže Suverenisti. Sad ja trebam reći podržavam li ja. Što rade hrvatski zastupnici koji predstavljaju BiH? Branka Bušić nema veze s BiH, a ova Zovko je kupila stan u Splitu i više se ne misli vratiti u BiH? Dragan Čović s obitelji živi u Mostaru”, ustvrdio je predsjednik.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.