Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

NAČELNIK OTKRIVEN U NEOBIČNOJ KRAĐI: ‘Uzimao ga je u stotinama kilograma’

Autor: Marin Vlahović

Dugogodišnji osebujni načelnik Vira, Kristijan Kapović, političko je dijete SDP-a koje je objeručke prihvatio HDZ, kao i HSS. Teško je u jednom tekstu obuhvatiti sve afere i kontroverze u kojima se kao glavni akter pojavljuje ovaj otočki suveren. Ipak, poput svog mentora Milana Bandić, Kapović zasad odolijeva svim istragama. Svojedobno se čak hvalio medijima kako je tokom jednom razdoblja svog života, svaki mjesec odlazio u policiju radi optužbi za gospodarski kriminal.

Time je, čini se, htio javno obznaniti, kako se ne boji nikakvih istraga, represivnog aparata i pravosuđa. 20. lipnja 2018. organizirao je prosvjed na Državnoj cesti 306, koja predstavlja jedini cestovni pristup otoku. U isto vrijeme dok je Kapović blokirao promet, jednoj ženi je pozlilo zbog alergijske reakcije na antibiotik. Kola Hitne pomoći pokušala su se probiti, ali im je na kraju morala asistirati policija, jer Kapović i njegovi sljedbenici nisu propustili vozilo, čime su ugrozili ljudski život.

Zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru optužilo Kapovića za kazneno djelo iz članka 224. ,stavak drugi, radi „ugrožavanja sigurnosti prometa opasnom radnjom ili sredstvom“ čime je izazvao opasnost za život jedne osobe. Makarski portal „megamedia“, redovito objavljuje vijesti o načelniku Kristijanu Kapoviću, koji očito uspješno spaja ugostiteljski biznis s obavljanjem dužnosti općinskog načelnika na Viru. Uglavnom, kada mu ponestane leda u restoranima, Kapović uzima led iz ledomata općinskog restorana „Kotarina“. Portal Megamedia istražio je ovaj slučaj i došao do informacija da se radi o velikim količinama leda.

Osim ugostiteljskog objekta Vagabundo, Kristijan Kapović je i u najmu ugostiteljskog objekta „Nostromo“, a količine leda koje se potroše tijekom dana i noći u ljetnim mjesecima broje se u stotinama kilograma. Članovi Istraživačkog tima portala Megamedia borave već nekoliko tjedana na Viru, prikupljaju informacije u vidu dokumenata, svjedočanstava, fotografija.

Tako smo došli i do serije fotografija snimljenih u više navrata na kojima se zorno vidi kako kako zaposlenici ugostiteljskih objekata u vlasništvu Kristijana Kapovića dolaze ispred općinskog restorana „Kotarina“ i u nazočnosti djelatnika općinskog poduzeća „Vir turizam“ uzimaju stotine kilograma leda te ga odvoze u „Vagabundo“ i „Nostromo“.- piše Megamedia. Cijeli tekst i još fotografija, možete pronaći na ovom linku.

Prema izvještaju o imovinskom stanju Kristijana Kapovića, koje se može pročitati na službenim stranicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Kapović je i dalje vjerojatno najzaduženiji općinski načelnik u Hrvatskoj, čiji mjesečni iznosi kredite, daleko premašuju plaću načelnika, koja iznosi preko 13 000 kuna. No, izgleda da likvidnost nije problem Kapoviću, koji uredno podmiruje svoje obveze.




U svakom slučaju, radi se o bogatom i utjecajnom političaru koji si lako može priuštiti i ledomate za svoja dva ugostiteljska objekta. Postavlja se zato pitanje, zašto prema njegovom nalogu djelatnici restorana uzimaju led, koji im po zakonu ne pripada? Sasvim izvjesno, zato što mogu, jer je na čelu općine- njihov šef i poslodavac.

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.