Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Na sjednici donesena odluka: Barbarić ostaje na čelu HEP-a

Autor: I.G.

U srijedu je održana sjednica Nadzornog odbora HEP-a. Na zavržetku sjednice donesena je odluka kako Frane Barbarić ostaje. Prije sjednice je bilo najavljeno da neće biti smjena.

HEP je nakon održane sjednice poslao medijsko priopćenje koje prenosimo u cijelosti:


“Na sjednici je donesena Odluka o prijedlogu Skupštini Društva za imenovanje dva nezavisna revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizija d.o.o. i Audit d.o.o., za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu.

Krenula je priprema privatizacije HEP-a? Plenkoviću je o tome već pisao Milanovićev savjetnik: Oglasio se i premijer

‘Nadzorni odbor prihvatio informacije Uprave’

Nadzorni odbor je prihvatio informacije Uprave HEP-a d.d. o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala društva HEP Elektra, o dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za UPP (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Također, Uprava je informirala Nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije od strane Vlade RH, provedbi mjera Vlade i ostalim aktualnim temama. Nadzorni odbor je zatražio pisano izvješće Uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru.”
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.