NA OBLJETNICU VRO OLUJA Zaprimila poruku naslovljenu ‘Krajina živi’’: ‘Skromna pomoć stanovnicima Krajine’

Autor: Dnevno/M.V.

Na privatni e-mail jedne Đakovčanke 5. kolovoza stigla je neobična poruka. S naslovom “Krajina živi” odaslao ju je pošiljatelj naznačen kao “28. Jun Organization“.

Poruka je to ispisana na ijekavici i ekavici koja poziva ljude na donaciju.

“Projekt ‘Krajina živi’ ima za cilj pružanje pomoći srpskom stanovništvu koje živi u Hrvatskoj. Pripadnici našeg naroda često se muče da pronađu posao, odgajaju djecu i pronađu nadu i mogućnosti za budućnost. Iako je nadolazeći napredak očekivan, prikrivena diskriminacija se i dalje javlja. Interkulturalna komunikacija je oskudna, čineći pronalaženje mogućnosti za rad i napredak još težim. Ipak, pored svih poteškoća, oni hrabro opstaju i bore se, i time čine ovaj projekt izuzetno važnim. Ovaj projekt omogućio je našoj organizaciji da pruži skromnu pomoć stanovnicima Krajine, s ciljem da podržimo njihov život na tom prostoru i u nekim slučajevima, pružimo i šansu za bolje sutra. Od srca vjerujemo da postoje brojni ljudi koji duboko suosjećaju i poistovećuju se s ovim ljudima i njihovim životnim pričama. Mnogima od nas scene nesreća s kraja prošlog vijeka s ovih prostora još su uvijek jako svježe”, stoji u poruci koju prenosi Glas Slavonije.

“Ukoliko želite da nam se pridružite u ovoj akciji, da zajedno ohrabrimo i pomognemo Srbima iz Krajine, vašu pomoć možete pružiti donacijom na…”, nastavlja se u tekstu.

U privitku poruke stoji i ilustracija poštanske marke s tekstom na ćirilici “Krajina živi”, grbom s “četiri C”…, a u poruci stoji i da je “28. Jun Organization” iz SAD-a, s područja savezne države Illinois.

PRISJEO IM GODIŠNJI: U kafiću pustili Thompsonovu pjesmu, turisti iz regije nisu to baš najbolje primili




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.