fbpx

Na današnji dan Marx izdao ‘Komunistički manifest’ i stvorio svijet bez Boga i religije

Autor: Dnevno

Na današnji dan, 21. veljače daleke 1848. godine, Karl Marx je izdao u Londonu Komunistički manifest – knjigu kojom je utro put komunizmu, diktaturi koja je obilježila čitavo 20. stoljeće. Uspio je stvoriti materijalistički svijet bez Boga i religije, a nova religija postao je sam komunizam, svojevrsna zamjena za kršćanstvo. Rezultat toga je vjerojatno činjenica da mu je na sprovod došlo 11 ljudi.

Osim državnog socijalizma, Marxov Komunistički manifest zaslužan je i za nastanak ateizma, kulture smrti, diktature relativizma… ukratko posvemašnjeg moralnog srozavanja ljudskog društva kojemu danas još više svjedočimo nego u vrijeme Oktobarske revolucije (nakon koje je Lenjin u listopadu 1920. rekao da komunisti odbacuju moral i etiku jer ne vjeruju u Boga). Sama filozofija komunizma inače je kompilacija grčkog atomizma (iz kojeg je uzet materijalizam), Hegelovog povijesnog dijalektičkog razvitka, Engelsove ideje o radničkoj klasi kao vladajućoj i Feuerbachovog odbacivanja Boga.

Komunistički manifest izrazito je agresivan filozofski uradak u kojemu se poziva na revoluciju, rat, krvoproliće, progon neistomišljenika,… i ono što je najopasnije – lišavanje pojedinca njegovih prava i sloboda, a sve u ime kolektiva i tekovina famozne diktature proletarijata. Nadalje, u Komunističkom manifestu proklamira se ukidanje zemljišnog vlasništva i pravo nasljedstva uz istodobno oduzimanje proizvodnih dobara, odnosno nacionalizacija. Komunistički manifest čak je pozivao na razaranje obitelji ukidanjem braka uz obrazloženje da su djeca i žene u braku zarobljeni (!?) pa se išlo na uvođenje “zajednice žena”!


Osim buržoaziju, komunisti su nevjerojatno revno progonili i vjernike, posebno kršćane pa se za Rusku pravoslavnu crkvu kaže da se kroz povijest našla između čekića i nakovnja – nakovanj su bili Turci, a čekić Staljin, odnosno komunisti. Konačno, procjenjuje se da je tijekom 70-ak godina komunizma – od Oktobarske revolucije do baršunaste revolucije 1989./90. – u takvim režimima ubijeno oko 100 milijuna ljudi.

Spomenimo da je u okviru manifestacije “Rijeka – Europska prijestolnica kulture”, uz čitav niz komunističkih provokacija, predviđeno i dijeljenje Komunističkog manifesta građanima, iako gradonačelnik Vojko Obersnel tvrdi da će se ljudima dijeliti “samo slova” iz Manifesta kako bi ih se podsjetilo na borbu radnika za svoja prava.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.