Screenshot

Muškarac i žena iz Zagreba osumnjičeni za trgovinu ljudima: Držali ga zatočenog i fizički ga maltretirali

Autor: Zagreb.info

Zagrebačka policija osumnjičila je muškarca i ženu za trgovinu ljudima, tereteći ih da su od rujna 2019. sustavno prisiljavali žrtvu na prosjačenje, ali je i vrijeđali i fizički zlostavljali, javlja Zagreb.info.

Osumnjičeni 59-godišnjak i 61 godinu stara žena, sumnja se, žrtvu su primili u svoju kuću u Maksimiru te ga, uz zlouporabu njegova teškog položaja, iskorištavali kao radnu snagu.

Osumnjičenici su znali da oštećeni ne može samostalno osigurati stambeni prostor pa su ga počeli prisiljavati na prosjačenje u raznim mjestima u Zagrebu i Samoboru.

Pritom su od svoje žrtve zahtijevali da dnevno mora pribaviti određeni iznos. Žrtvu je na lokacije za prosjačenje automobilom odvozio 59-godišnjak te ga držao pod stalnim nadzorom.

Kad ne bi uspio isprositi traženi novčani iznos, osumnjičeni bi ga omalovažavali, vrijeđali i fizički zlostavljali. Sumnja se i da su oštećenom zabranili samovoljno napuštanje stambenog prostora, a sve s ciljem uspostave potpunog nadzora nad njim.

Sav novac koji bi oštećeni isprosio, osumnjičeni su zadržali za sebe, a oštećenom su davali samo hranu i osnovne životne potrepštine. Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja koje je trajalo do kraja lipnja, oštećeni je uspio pobjeći i zlostavljače prijaviti policiji.

Alkoholizirani vandali provalili u zagrebačku katedralu, aktivirali protupožarni aparat

Autor:Zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.