Mirando Mrsić Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Mrsić: ‘Plenković je jučer donesenim mjerama dodatno generirao psihozu u društvu, ugrozio je radnike i poduzetnike’

Autor: Mia Peretić

Danas se u Vladi RH pregovaralo s poduzetnicima bez predstavnika radnika što i dalje pokazuje kako Plenković, ni u ovoj krizi, ne pokazuju istinsku želju da zaštiti radnike, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

„Plenković je jučer donesenim mjerama dodatno generirao psihozu u društvu, ugrozio je radnike i poduzetnike, a svojim ponašanjem ne ulijeva povjerenje niti jednima, niti drugima. Vidno pokazuje da nema liderskih kapaciteta na dugoročnu borbu protiv korona pandemije”, rekao je Mrsić.

Istaknuo je kako korona kriza nije Blitzkrieg, već zbog Plenkovićeve neodgovornosti i dvostrukih pravila prerasta u ratno stanje, a loša gospodarska situacija potrajat će značajno duže od same pandemije. Odavno je trebalo uvesti izvanredno stanje što se tiče korona pandemije i jasno podijeliti odgovornosti među svima koji odlučuju o građanima i budućnosti naše zemlje, uz oštro sankcioniranje neprovođenja potrebnih mjera.

„Znali smo da će se tijekom zimskog perioda korona virus rasplamsati. Plenković je imao vremena pripremiti potencijalne mjere zaštite radnika i poduzetnika ali to nije učinio, niti su se pripremili mogući scenariji, a kamoli da su se provele reforme ili sustavno pristupilo zatvaranju koruptivne crne rupe koja guta proračunske novce. Sad se pokušava parcijalno gasiti vatra, dok je opožareno cijelo gospodarstvo”, naglasio je Mrsić.

Državni proračun za 2021. koji je netom prihvaćen može već sada ići u rebalans. Uz to, traljavo uvesti drugi lockdown, a da pritom mjere za opstanak gospodarstva kasne pokazuje neodgovornost i nestručnost te generira nepovjerenje što stvara dodatnu psihozu u društvu. U isto vrijeme Plenković unutar svog Savjeta za koronu ima članove koji su u sukobu interesa i dobro zarađuju na koroni.

„Plenković iz epizode u epizodu pokazuje nedosljednost u borbi protiv korona krize. Opasno kasni na svim razinama što stvara opću nesigurnost u društvu. Jedini model trebao je biti stroži lockdown uz znatno ranije definiranje mjera za očuvanje radnih mjesta i pomoći poduzetnicima koji su se mogli financirati i iz EU fondova. Mjere su zakasnile i to plaćaju građani svojim životima, a s kašnjenjem nam je Plenković ukrao Božić”, zaključio je Mrsić.

 
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.