.Foto: Davor Pongracic / Cropix

Mrsić i Orepić napali Škoru! Letica za Dnevno: ‘Šokiran sam i zgrožen doktorom Mrsićem’

Autor: Dnevno

Ugledni društveni komentator i sveučilišni profesor, Slaven Letica za Dnevno je komentirao izjave Miranda Mrsića i Vlahe Orepića u kojima pozivaju Miroslava Škoru da javno objavi svoje zdrastveno stanje.

Upitavši  profesora Slavena Leticu za komentar , poručio nam je kako Mrsića poznaje i osobno budući da mu je Mrsić bio student na Medicinskom fakultetu. Letica kaže kako je zgrožen i duboko razočaran ovakvim izjavama pritom napomenuvši kako ga Orepićeve  kalkulantske izjave ne čude , ali razočaran je time što  jedan doktor i njegov bivši student u javnost izlazi s ovakvim porukama koje izravno udaraju na ustavno pravo svakog građanina Hrvatske “da bira i bude biran”. “Skandalozno je i sramotno braniti ikome da se kandidira na temelju njegovog zdrastvenog stanja rekao je Letica”. Takav potez značio bi zadiranje u privatnost, a osim toga izravno bi se kršila izborna prava građana.

Podsjetimo, Miroslav Škoro jučer je trebao napraviti svoj prvi veliki intervju povodom kandidature za predsjedničke izbore u emisiji N1 televizije, a koji je trebala voditi Nataša Božić. Međutim, samo par sati prije dogovorenog nastupa, koji je trebao biti emitiran uživo, Škoro je otkazao intervju navodeći zdravstvene probleme kao razlog, pritom nije želio dodatno pojašnjavati situaciju.

Škorin potez izazvao je reakcije u javnosti, a prvi koji su komentirali otkazivanje intervjua bili su Mirando Mrsić, liječnik i saborski zastupnik te novopečeni kandidat za predsjednika i bivši ” Mostov” ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Obojica su pozvali Miroslava Škoru i sve ostale kandidate da javno objave svoje zdrastveno stanje, kako bi javnost bila sigurna da su sposobni obnašati predsjedničku dužnost.

 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.