Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MRSIĆ: Grinch Plenković zakašnjelim mjerama ukrao je radost Božića

Autor: Mia Peretić

HDZ jeftinim politikanstvom na čelu s Plenkovićem i ciljanim odugovlačenjem sa strožim epidemiološkim mjerama ugrozili su zdravlje nacije i ukrali su radost Božića, upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

“Zakašnjelo pooštravanje epidemioloških mjera zbog održavanja Kolone sjećanja i unutarstranačkih HDZ-ovih izbora jasno pokazuje kako borba protiv korona virusa nije primarni cilj Plenkoviću”, rekao je Mrsić.

Struka se marginalizira i ciljano se potiče razdor u znanstvenim krugovima.

To utječe i na percepciju građana i njihov sve veći otpor prema mjerama što će se posljedično odraziti i na stopu cijepljenja populacije. A to je veliki problem jer jača populacija koja ne vjeruju ni cjepivima. Svakako nedostaje i kvalitetno informiranje javnosti o cjepivima koji nam dolaze. Tu dakako dolazimo u poziciju i očite nepripremljenosti provedbe cijepljenja na što upozorava medicinska struka koja je na terenu. Plenkovićevo neodgovorno ponašanje koje, između ostaloga, uključuje i animiranje članova Znanstvenog savjeta privatnim interesima odražava se na budući slijed aktivnosti u borbi protiv epidemije.

“Zbog HDZ-ovog lošeg upravljanja krizom prijeti nam faza kada će isključivo represija biti jedini alat za borbu protiv epidemije što je miljama daleko od demokratskih načela. Plenković neće biti samo biti Grinch koji je ukrao radost Božića već ćemo ubrzo svjedočiti njegovoj žešćoj Orbanizaciji Hrvatske”, zaključio je Mrsić u priopćenju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.