Mirando Mrsić Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Mrsić ‘bocnuo’ Filipovića i poručio: ‘Nema šanse za drugi krug i smiješan je. Sad ga je HDZ sklonio pa nema tako glupih izjava!’

Autor: Maja Štefanac

U novom danu na N1 televiziji gostovao je predsjednik demokrata Mirando Mrsić, koji je na početku komentirao lošu epidemiološku situaciju u zemlji rekavši kako je pitanje vremena “kada će doći do pucanja”.

Mišljenja je kako se pandemija nema pod kontrolom te kako je zdravstveni sustav prenapregnut. Ujedno smatra kako bi se maske trebale nositi i na otvorenom.

“Pustimo političke poene, zdravlje treba biti prije svega. Ne moramo se stalno dodvoravati građanima, treba donijeti i teške odluke”, dodao je.

Kaže da će kampanja biti komplicirana i ograničena te da bi vlada trebala razmisliti o prikupljanju potpisa na ulicama.

Sigurne ili plagijatorske ruke?

“Kampanja bi trebala biti ograničena na mreže da zaštitimo građane. Evo, kolegica Pavičić Vukičević je zaražena“, rekao je predsjednik Demokrata i počeo komentirati ankete prema kojima on ne ulazi u drugi krug.

Potom je komentirao ankete, prema kojima on ne ulazi u drugi krug.

“Treba ih uzimati u obzir, ali pravi rezultat će biti na izborima. Građani će odlučiti žele li Zagreb u sigurnim ili plagijatorskim rukama. Trebaju vidjeti koji kandidat je spreman vući nepopularne poteze da se Zagreb izvuče iz situacije u kojoj se nalazi”, rekao je, dodavši kako mu se čini da se neki kandidati razbacuju obećanjima.
Gradska skupština će biti iznenađenje, smatra Mrsić. “Bit će atomizirana i bit će puno više zastupnika iz drugih opcija, ne samo Možemo! i SDP.” Žao mu je, kaže, što se na ljevici nisu uspjeli ujediniti.

Kraj “glupim izjavama”

Mrsić također smatra kako HDZ-ov kandidat Davor Filipović nema šanse da uđe u drugi krug.

“Smiješan je, sad ga je HDZ sklonio pa nema tako glupih izjava, poput one da će graditi tvornicu cjepiva”. S druge pak strane, vjeruje da Jelena Pavičić Vukičević ima šanse za ulazak u drugi krug. Ne vjeruju da će ići dva kandidata s lijevog centra, ali sve je moguće, dodaje potom.
Što se tiće gradnje Dinamovog stadiona, Mrsić tu ima jasan stav te ističe: “Trebalo bi vrlo jasno reći – grad Zagreb u ovom trenutku ne može financirati izgradnju stadiona. Otto Barić je ovdje u sukobu interesa. Za to sam da se gradi nacionalni stadion, protiv sam da se ono vrijedno zemljište da na korištenje Dinamu, s obzirom na sve ono što smo dosad u Dinamu vidjeli. Ali, to nije tema kampanje”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.