FOTO: Guliver image/Michael Dinneen)

MOŽETE ODAHNUTI: Letjelice iznad Amerike nisu vanzemaljskog porijekla! No, spominju se velike i moćne sile, ovo može promijeniti međunarodne odnose

Autor: Dnevno.hr

U Bijeloj kući održala se press konferencija koju je njihova javnost s nestrpljenjem čekala.

Sve se odvija nakon rušenja tri neidentificirana leteća objekta u posljednjih samo tri dana.

Podsjećamo, američki ratni zrakoplovi u posljednja su tri dana nad Sjevernom Američkom srušili tri objekta čije porijeklo dosad bilo nepoznato.

Ne treba zvati Muldera i Scully

Press konferencije u Bijeloj kući obično drži glasnogovornica Karine Jean-Pierre, no danas je došlo do svojevrsnog presedana.

U ponedjeljak joj se pridružio John Kirby, savjetnik američkog predsjednika Joea Bidena za nacionalnu sigurnost.

Posljednji put kad je Kirby govorio na presici u Bijeloj kući bilo je u petak, kad je najavio da je nad obalom Aljaske srušen leteći objekt.

“Kad govorimo o rušenjima ovih objekata,  nema nikakvih dokaza o vanzemaljcima ili vanzemaljskom aktivnosti”, rekla je glasnogovornica, a potom je na scenu nastupio Kirby.




“Takve objekte je teško detektirati, vrlo su mali i ostavljaju vrlo mali radarski odraz. Čak je i kineski balon nije bilo lako detektirati, a on je bio puno veći”, rekao je Bidenov savjetnik.

“Još uvijek nismo uspjeli identificirati ova tri objekta”.

“Ne procjenjujemo da ti objekti predstavljaju izravnu prijetnju ljudima na tlu. Tražimo ostatke objekata, koji su srušeni iznad nenaseljenih područja”, dodao je. “Njihove visine bile su znatno niže od kineskog špijunskog balona i mogli su utjecati na komercijalni zračni promet. Zato je predsjednik Biden uz konzultacije s vojnim zapovjednicima izdao zapovijed da se sruše”.




“Njihove visine bile su znatno niže od kineskog špijunskog balona i mogli su utjecati na komercijalni zračni promet. Zato je predsjednik Biden uz konzultacije s vojnim zapovjednicima izdao zapovijed da se sruše. Objekt srušen iznad jezera Huron sad je vjerojatno na velikoj dubini. I ostali objekti srušeni su iznad zabačenih područja, zbog čega je potraga za ostacima otežana”, rekao je.

A o čemu se radi?

“Nemamo dokaza da su ova tri objekata bila namijenjena špijunskim aktivnostima, ali ne možemo to isključiti. Srušeni su zbog opasnosti za komercijalni zračni promet te zbog teoretske mogućnosti da se radilo o špijunskim letjelicama”, tvrde Amerikanci.

“Prema onom što dosad znamo, ti objekti nisu imali nikakav vlastiti pogon i prema svemu sudeći, kretali su se nošeni vjetrom”, rekao je. “Jedan od razloga zbog kojih ih sad vidimo više je jer ih više tražimo. Filteri radarskih sustava su modificirani i sad se lakše otkrivaju”, dodao je Kirby.

I dalje ostaje nejasno odakle su došli ovi leteći objekti te tko ih je poslao…

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.