fbpx
Foto: Pixabay

‘MOŽEMO SVJEDOČITI, DUBROVNIK JE PO SVEMU SRPSKI’! Žele sve objaviti, spremni su za udar na naš biser: ‘Nisu svi Srbi katolici zločinci, bilo ih je milijun, a ima ih i danas’

Autor: N.K

Episkop banatski Nikanor prokleo je sve one koji će sudjelovati na EuroPrideu u rujnu u Beogradu, dodavši čak da bi protiv sudionika pridea upotrijebio i oružje.

U svom govoru Nikanor se posebno obrušio na srpsku premijerku Brnabić, koju je nazvao ”kćeri i unukom srpskih koljača”, aludiravši na njezino podrijetlo. Naime, njezina obitelj po očevoj strani potječe iz Stare Baške na Krku.

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ocijenio je takav govor neprimjerenim, a nije podržao ni napad na Anu Brnabić.


“Čakavci su jedan plemeniti narod”

“Što se tiče Ane Brnabić, očigledno je mač prema njoj uperio. Nema smisla da se kaže da su joj otac ili djed bili ustaški koljači. Njezin djed je s Paga, koliko ja znam. To je jedno od velikih sjevernojadranskih otoka, nije Dalmatinski. To su Pag, Rab, Krk i ostali. Ja nisam nikada čuo sa sjevernojadranskih otoka da je tamo postojao neki istaknuti ustaša, ustaški koljač. To su takozvani boduli na Sjevernom Jadranu. Tamo su čakavci, to je jedan plemenit narod”, kazao je ratni zločinac i dodao.

“Glavne ustaše su bile među Srbima katolicima, u Hercegovini, u Lici, u Bosni, u Slavoniji… To su glavne ustaše bile. Ja znam po primjeru Dubrovnika. Nijedan pravi Dubrovčanin, starosjedilac, nije se tako otvoreno priklanjao ustaškom pokretu niti je pristajao da kolje. Zločine po Dubrovniku su činili Hercegovci katolici, ne može se to reći za Anu Brnabić, posebno zato što joj je djed bio partizan, što joj je djed bio ranjenih u užičkoj bolnici i što je tamo upoznao njenu babu. Kako to da se njoj kaže?”, pitao je Šešelj dok je voditeljica Jovana Jeremić komentirala, “meni je ovo tužno što sam čula.

“Dubrovnik je po svemu srpski”

Oboje su se složili kako je Ana Brnabić dokazala da je veliki patriot, a onda je Šešelj nastavio o tome kako je Dubrovnik po svemu srpski  grad.

“Pazite, jesu Hrvati 41. masovno podržali ustaški režim, ali bilo je i onih koji su bili protiv. Govorio sam već i da su Hrvati ubijani u Jasenovcu i nisu tu bili samo komunisti. Ne može se sve optužiti, treba praviti razliku. No nisu ni svi Srbi katolici zločinci. Bilo je milijun Srba katolika koji su se izjašnjavali kao Srbi, a ima ih i danas. Dubrovčani su svi bili takvi. Izlazio je dnevni list ‘Dubrovnik’ Srba katolika, izlazio je i list ‘Srđ’ Srba katolika. Mi smo planirali objaviti reprint svih brojeva lista ‘Dubrovnik’ i lista ‘Srđ’ da svjedočimo da je Dubrovnik po svemu srpski, ali narod nas je odbacio na izborima”, kazao je.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.