Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Svi se ujedinili pa napali Benčić: ‘Ne samo da ste potkapacitirani…’

Autor: Dnevno.hr

Saborski zastupnici HDZ-a ustvrdili su u srijedu da su članovi Možemo! nesposobni i prebacuju odgovornost za odlagalište otpada Jakuševec na druge. Bili su potaknuti izlaganjem Sandre Benčić, potencijalne kandidatkinje za premijerku, a koja je izjavila da dio odgovornosti za stanje gospodarenja otpadom u Hrvatskoj leži i na HDZ-u.

“HDZ ne vidi nikakvu odgovornost u činjenici da imamo strategiju gospodarenja otpadom iz 2005., da je od planiranih 20-ak centara za gospodarenje otpadom napravljeno samo tri, da je vlada premijera Andreja Plenkovića dobila više od 20 opomena EU zbog sustava gospodarenja otpadom”, rekla je Benčić u slobodnom govoru, dodajući što se 20 godina nije napravilo.

‘Dokle više?’

Na te tvrdnje reagirala je HDZ-ova zastupnica Danica Baričević.

“Dokle će vam za sve vaše nesposobnosti i greške biti kriv HDZ, mislim da je vrijeme da promijenite PR agenciju jer su vas građani Zagreba prokužili, prevarili ste ih, a sada molite pomoć premijera Plenkovića da vam riješi situaciju”, rekla je Baričević (HDZ).

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Njezin stranački kolega Goran Ivanović rekao je da u tri i pol godine u saboru nije čuo takvo “kupanje i pranje”. “Da Benčić traži odgovornost u svemu osim u vlastitoj nesposobnosti, to je nešto fenomenalno, presedan u ovom sazivu Hrvatskog sabora”, dodao je.

“Gospođo Benčić, ne samo da ste potkapacitirani i nesposobni, nego ste i izrazito besramni”, dodala je HDZ-ova Majda Burić, rekavši kako je “odgovornost za tragediju na Jakuševcu jedino na gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću i stranci Možemo”.

Pljuštale uvrede u Saboru, Jandroković ljut: ‘Vaše mentalno stanje je za analizu’
Podsjećamo, Hrvatski sabor u srijedu je krenuo s raspravom oko konačnog prijedloga Zakona o turizmu kojim se predviđaju veća odgovornost i obveze turističkih zajednica i lokalnih vlasti te naglašava važnost održivog upravljanja turizmom.

Krenulo je mirno, no nakon stanke došlo je do svađa i uvreda. Na početku je predsjednik Sabora Gordan Jandroković imao nekoliko obavijesti, čestitao je blagdan Sv. Nikole.
Zaredali su se zahtjevi za stankom, oporba je kritizirala prijedlog Zakona o turizmu. Prvi je bio Damir Bajs koji je upozorio da su nam brojke u turizmu u srpnju i kolovozu pokazale pad od 0,5 posto, to je prvi pad u udjelu BDP-a na nakon dugog vremena.

Domovinci napadaju

“To nije put prema budućnosti. Imali smo više turista u trećem kvartalu, ali i manje noćenja. Moramo se pozabaviti boljkom turizma – imamo i dalje mali udio hotelskog smještaja unutar naših kapaciteta, povećavaju se kapaciteti privatnog smještaja, imamo probleme s radnom snagom. Prognoze za 2024. su negativne za hrvatski turizam, to ovaj zakon ne rješava”, ustvrdio je zastupnik.

Zatim se za stanku javio Davor Dretar (Domovinski pokret) koji je pokazao iznenađenje koje je pripremio za predsjednika Sabora.

“Vama poklanjam šibu da unutar vaše stranke pronađete prave ekstremiste, a ne ove koje se optužuje. Šiba je za sve Nikoline i Nikole, za kolegu Grmoju koji, kako vidimo, u zadnje vrijeme sve više voli crvenu boju”, rekao je Dretar pa Jandrokoviću uručio šibu.

“Mi Hrvati smo si navek biti dobri sa Zagorcima”, našalio se predsjednik Sabora.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.