Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Mostovac uhvaćen u problemu, otac mu koristi ilegalni objekt? ‘Nemam ja veze s tim’

Autor: Dnevno.hr

Otac saborskog zastupnika Mosta Zvonimira Troskota, Stipan Troskot  čini se koristi objekt bez potrebnih dozvola na prostoru Parka prirode Vransko jezero.

Iz Parka prirode za N1 neslužbeno je potvrđeno da Troskotov otac koristi manji objekt uz maslinik koji nema građevinsku dozvolu.


Objekt je zatečen 1999. godine na parceli koja nema riješene imovinsko-pravne odnose te nema upisanog vlasnika. Nakon što je te godine prostor proglašen parkom prirode, iz Uprave Vranskog jezera kažu da se objekt više ni ne može legalizirati.

Troskot: To su kontejneri, ostava za alat

Što o svemu kaže Troskot?

“Tata ne posjeduje ništa jer je cijela didina i bakina ostavština predmet ostavinske rasprave. Postoje koliko znam (nisam godinama bio tamo) dva vojnička kontejnera koja su oduvijek tamo (koliko pamtim) koja su služila i služe za odlaganje oruđa (motki, grablji, ulja, crijeva za natapanje zemlje) za obradu zemljišta”, rekao je za N1.

Ćipe prokazao Plenkovića i otvorio oči naciji: ‘Ne, gospodo draga. Mi se tome ne veselimo’

Zatim su mu pokazane fotografije objekta na kojem se vidi kamena nastamba, on je potvrdio da je to taj objekt, te je ponovio da su u pitanju kontejneri samo što su obloženi kamenom.

“S tim objektom koji se nalazi na zemlji koja pripada mojem djedu i baki, a služi kao ostava za alat za obrađivanje zemlje, nemam nikakve veze. Koliko se sjećam iz djetinjstva uistinu, kao što sam i rekao, radi se o kontejneru kojeg se može ukloniti”, dodao je saborski zastupnik.
Troskot se u javnosti istaknuo kao veliki kritičar šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog afere ‘plin za cent’ i bespravne gradnje vikendice na Hvaru zbog koje je Barbarić dobio već dvije kazne po 10 000 eura od Državnog inspektorata. Hoće li kazniti i njegovog oca zbog istog prekršaja, državni inspektori tek trebaju istražiti.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.