Photo: Patrik Macek/PIXSELL

MOST TRAŽI UKIDANJE ČLANARINA ZA HGK I HOK: ‘Potrebno je ukinuti namete poduzetnicima’

Autor: I.I.

Na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot istaknuo je kako je Most u saborsku proceduru uputio izmjene Zakona kojima se ukida obvezna članarina Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) i Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), jer želi pomoći rasterećenju hrvatskog gospodarstva, ponajprije hrvatskim poduzetnika, kako navode u priopćenju.

Istaknuo je kako je glavni cilj Mostovog prijedloga ukidanje nameta, kako bi se oslobodila financijska sredstva prijeko potrebna za funkcioniranje hrvatskog gospodarstva.

“Smatramo da bismo ovim mjerama pomogli malim i srednjim poduzetnicima, a u tom smjeru idu i strukturne reforme koje nalaže EU. Smatramo da bi HGK trebao funkcionirati po anglosaksonskom modelu, odnosno kao poduzeće koje bi zarađivalo svojim radom – primjerice prodajom podatkovnih paketa. Glavna zamjera koju poduzetnici imaju prema HGK jest da ne pruža advekvatnu uslugu za visinu članarine koja im se plaća. I upravo je Most tu izmjenu i predložio. Što se tiče HOK-a, obrtnici smatraju da on ne predstavlja njihove interese, već služi kao satelit Vladi, a to su isticali nedavno ugostitelji Istre i Kvarnera u svom prosvjedu. Čuli smo glas naših poduzetnika, podržavamo njihovu inicijativu za ukidanje nameta i odlučili smo u saborsku proceduru uputiti konkretne izmjene”, objasnio je Troskot.

Most je u nekoliko navrata upozoravao da je nužno ukinuti članarine prema HGK i HOK, a sada je svoju inicijativu nastavio uputivši u saborsku proceduru izmjene zakona.

Autor:I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.