Foto: Unsplash/Ilustracija

MORSKI PAS U RIJECI NAPAO TINEJDŽERKU! Nije preživjela smrtonosne ugrize, neobično je da su tamo doplivali

Autor: Dnevno.hr

16-godišnja djevojka umrla je nakon što ju je napao morski pas dok je plivala u rijeci u Zapadnoj Australiji.

Proglašena je mrtvom nakon što je u subotu izvučena iz rijeke Swan, u predgrađu Fremantlea u Perthu. Vjeruje se da se djevojka iz Pertha vozila na jet skiju s prijateljima po rijeci kada se incident dogodio.

Inspektor Paul Robinson iz policije Zapadne Australije rekao je da je moguće da je djevojka skočila u vodu kako bi plivala s dupinima viđenim u blizini, piše BBC.

Incident je opisao kao “vrlo, vrlo traumatičan”, a obitelj djevojke bila je “apsolutno shrvana viješću”.

Ljudi su pozvani da budu “dodatno oprezni” i da se pridržavaju zatvaranja plaža. Stručnjaci za ribarstvo kažu da je neobično pronaći morske pse u tom dijelu rijeke, rekao je Robinson.

Vjeruje se da je ovo prvi smrtonosni napad morskog psa u rijeci Swan otkako je 13-godišnji dječak ubijen u siječnju 1923. godine. Australija obično zabilježi oko 20 napada morskih pasa svake godine, a najviše u Novom Južnom Walesu i Zapadnoj Australiji.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.