MORH BRANI KOLINDU OD MILANOVIĆA: Evo kako su podržali njeno pridržavanje ranjenog vojnika!

Autor: Dnevno

Nakon što je Zoran Milanović reagirao na to što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Ovčari pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu, nazivajući sve skupa ‘bijednim činom’ i pitajući se tko je televizijskoj ekipi otkrio identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo do toga da se objavi njegova slika, odgovor je stigao iz Ministarstva obrane.

“Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta.

Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao’, odgovorili su iz MORH-a na upit Nove TV zbog čega se nije pazilo na identitet vojnika”, stoji u odgovoru MORH-a kojeg prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, predsjednički kandidat Zoran Milanović na svom se Facebook profilu osvrnuo na predsjednicu Kolindu Grabar- Kitarović, odnosno na i njezino pomaganje ranjenom vojniku u Vukovaru, kojeg je pridržavala dok je polagao krunicu na križ.

Milanović je napisao da se radi o teškom kaznenom djelu jer je otkriven identitet hrvatskog vojnika ranjenog u Afganistanu, koji zauvijek treba biti tajan.

“Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac. Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše predcjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?

Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi. Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav – njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima”, napisao je Milanović.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.