fbpx
Foto: Guliver/ REUTERS/Stevo Vasiljevic

MONSTRUM OTIŠAO U CRKVU I POMOLIO SE BOGU, ‘UBIJENA SU TI OBA SINA’! Cure mračni tragovi čistog zla, slomljena majka prije smrti zvala supruga: Progovorili i susjedi ,’gdje će mu duša’?

Autor: N.K

Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak je počinio jedan od najgorih zločina u novijoj povijesti Crne Gore ubivši puškom deset osoba, među kojima je i dvoje djece. Zločin je zaprepastio regiju, a šokirana javnost već danima bruji o zločinu dok se pojavljuju sve mračniji i mračniji detalji.

Prvi podaci istrage pokazuju kako je Borilović u 15.30 sati u petak došao na kat kuće u kojoj su živjeli njegovi podstanari Miloš i Nataša sa svoje dvoje djece u starosti od 8 i 11 godina. U trenutku njegovog dolaska u kući su se samo nalazila djeca i majka, dok je otac bio na putu.

Nakon rasprave, za koju mediji pišu da je najvjerojatnije bila zbog plaćanja stanarine, Borilović je krenuo pucati. Dječaci su preminuli na mjestu, a Nataša je podlegla ozljedama u bolnici.


Pomolio se i započeo krvavi pir

Srpski mediji pišu kako je Nataša nedugo prije svoje smrti uspjela nazvati svog supruga Miloša Martinovića i reći mu kako su im ubijena oba sina. Nakon što je to čuo, Martinović je nazvao stanodavca Borilovića koji mu je odgovorio, “Pobio sam i tvoju i moju obitelj”

Borilović je nakon toga izašao iz kuće i nastavio pucati.

Doznalo se i da je Borilović prije užasnog zločina otišao u crkvu i pomolio se Bogu.

“Borilović je prije nego što je pobio nevine ljude, i djecu među njima, otišao u crkvu i pomolio se Bogu. Uzeo je pušku i krenuo ubijati, na kraju su ga zaustavili policajci i mještanin Nenad Kaluđerović”

Njegova obitelj je prema priči mještana, jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju.

“Borilovići godinama idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badanjak ispred manastira. I Vuk je redovno sudjelovao u ovim ceremonijama. Gdje će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje susjede i dvoje djece”, pričaju očajni Cetinjani.
Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo donekle riješiti misterij.

“Vuk u obiteljskoj kući imao video-nadzor, kako unutra, tako i vani. Cijelo dvorište pokriveno je kamerama koje su policajci odnijeli nakon zločina. Trebalo bi se utvrditi šta je ubojica radio nakon što je došao iz crkve”, kažu žitelji.

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najprije svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog obiteljskog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji ga je pokušao zaustaviti, a onda i susjede Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.
Strah od krvne osvete

Nakon strašnog masakra, sve više rast strah od krvne osvete iako se ova već dugo nije spominjala u kontekstu obračuna između klanova.

Kako pišu srpski mediji, u tom slučaju ubijaju se punoljetna muška djeca, dok se ženska djeca i maloljetna muška ne diraju.

Riječ je o običaju za kojega se dugo mislilo je da iskorijenjen, ali se ovaj put takva mogućnost ipak ne isključuje pa je obitelj Vuka Borilovića u strahu. Na Cetinju se svi međusobno poznaju, a sve žrtve Borilovića su bile usko povezane.

Policija je stoga zamolila da se ne diže “velika panika kako bi se spriječili daljnji sukobi između obitelji, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorijenjeni na području Crne Gore”.

“To je trajalo oko sat vremena”

Jedna od Borilevićevih susjeda koja je uspjela izbjeći metak sa svojom obitelji je Amira Vujačić.

“U naselju Medovini više nema pola mojih dobrih susjeda koji su stradali, ničim dužni. Potpuno ljudi nevini. Čovjek je išao od kuće do kuće, tko mu se god našao u kući on je ubijao – ljude u foteljama, u krevetima. Staro i mlado. To je trajalo oko sat vremena. Došao je čak i na naše stepenice, htio je ući u našu kuću. Međutim, policajac je bio na našoj terasi, jer se s naše terase najbolje vidjela njegova kuća. I policajac nas je spasio, da ne uđe u našu kuću da i nas… Tu su mi bila i dva unuka i svekrva, stara žena, i moj suprug”, ispričala je za srpske medije.

To što se u petak popodne događalo u Medovini ne može se, kako je rekla, opisati.

‘To se od njega nikad nije moglo očekivati’

“To je trajalo sat vremena. Kako tko dolazi do svojih samo čujete jauk, lelek. On viče, on galami, on puca, on udara kundakom u vrata, lomi stakla. Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi stanovnici naselja Medovina teško ili nikako oporaviti”, kazala je Vujačić,

Za Borilovića je rekla da je bio fin momak.

“To se od njega nikad nije moglo očekivati. On je kuća, možda dvije, od mene. On je godište moga sina, igrali su se kao djeca zajedno. Iz jedne vrlo fine porodice. Što je bilo okidač za takvo ponašanje to znaju oni u kući – njegova majka, žena, njegovi najbliži. Učinjeno je šta je učinjeno, a je li se moglo prije reagirati, ja mislim da je mogo”,  ispričala je Vujačić.

Dok je Borilović sejao ubijao po susjedstvu, ona se sa unucima, kako je rekla, zaključala u kupaonicu, a muž je bio na terasi sa policajcem.

 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.