Foto: Marko Todorov / CROPIX

‘MOGU DVA NA JEDAN STOL, PRINCIP GLAVA – NOGE!’ Uputa bolnice za tijela umrlih: Javila se ravnateljica, ‘dobila sam nagradu, dozvolite da uživam’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva poslala je slučaj preminulog pacijenta u bolnici Sveti Duh DORH-u.

Podsjetimo, riječ je o pacijentu koji je od 11 navečer do 6 ujutro čekao u čekaonici, da bi ga ujutro preminulog pronašla kći.

Iako inspekcija nikada nije dobila tražene snimke nadzornih kamera bolnice Sveti Duh, oni su i bez toga uputili dopis Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje trgovanja utjecajem, zbog sumnje na krivotvorenje službene isprave, ali i zbog sumnje u nesavjesno liječenje.


Sumnja se na utjecaj na patologa

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, sumnja na utjecaj na patologa kako bi se izmijenio uzrok smrti.

Naime, u prijavi dostavljenoj zdravstvenoj inspekciji se izražava sumnja kako je pomoćnik ravnateljice utjecao na patologa s ciljem da se kao uzrok smrti obduciranog pacijenta navede edem pluća unatoč saznanju da je pacijent preminuo od gušenja krvlju uslijed pucanja želučanog ulkusa.

Tome u prilog, objavljuje Dnevnik Nove Tv, idu i brojna upozorenja sad već smijenjenog šefa patologije o tome da obdukcijski obrazac nije sastavljen pravilno.

Iz bolnice Sv. Duh za Dnevnik Nove Tv su poručili da još nisu dobili rezultat inspekcijskog nadzora.

Dobila prijavu za teško ubojstvo

Što se tiče bolnice, ona je nakon skandala sa snimkama preminulih pacijenata na podu izdala novu uputu.

“Ako je gužva, mogu dva preminula na jedan stol, po principu glava – noge. Mjera kratkoročna i krajnja, dok se ne izgradi veća mrtvačnica”, rekli su iz bolnice.
Kada su novinari ravnateljicu bolnice Sveti Duh Anu-Mariu Šimundić pitali misli li da je to pijetet prema preminulima, odgovorila je: “Danas je dan na koji slavimo ljude koji su osobito zadužili Grad Zagreb, dobila sam nagradu. Dozvolite mi da danas uživam u njoj”.

Ravnateljica je dobika već dvadesetak kaznenih prijava.

“Jedna od tih kaznenih prijava je za teško ubojstvo jer sam u mojoj bolnici omogućila nakon sedam godina da žene mogu ostvariti pravo na prekid trudnoće. Druga je jer sam ukinula plastične žlice i viljuške i uvela drveni beštek”, rekla je Šimundić.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.