Screenshot,izvor: sickchirpse.com

MOGLO BI ESKALIRATI: SAD i Njemačka u panici. Pozivaju Rusiju da povuče snage s ukrajinske granice!

Autor: Maja Štefanac

Blizu ukrajinske granice sve je više ruskih trupa što bi moglo dovesti do velike eskalacije. Stoga su njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Joe Biden pozvali su Rusiju da povuče snage i da ublaži napetost koja vrije u regiji, rekao je u srijedu glasnogovornik njemačke vlade.

Naime, SAD i saveznici u NATO-u vrlo su uznemireni jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu, poluotoku koji je Moskva anektirala 2014.

Merkel i Biden dotakli su se najnovijih događaja na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbjegne daljnju eskalaciju, piše N1.

“Kancelarka i predsjednik složili su se da Rusija mora smanjiti najnovije jačanje trupa kako bi smirila situaciju”, rekao je Steffen Seibert.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.