Photo: Robert Anic/PIXSELL

MODERNIZACIJA I OBNOVA LUKA: Ministar Butković u obilasku Dubrovačko-neretvanske županije

Autor: Sanja Plješa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak će obići radove na modernizaciji i obnovi luka na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom će prigodom obići radove vrijedne 50 milijuna kuna koji se odvijaju na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale.

Ministar Butković će potom na Pelješcu obići radove rekonstrukcije luke u Trpnju vrijedne 16 milijuna kuna.

Posjetit će i Korčulu gdje će obići radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin u luci Korčula te radove na rekonstrukciji lukobrana u ACI Marini Korčula te u Veloj Luci sudjelovati na potpisivanju ugovora za radove na projektu izgradnje novog pomorsko-putničkog terminala, čija je vrijednost 75 milijuna kuna.

“Osim obnove i rekonstrukcije obalnog pojasa proširit će se i cesta, promet će biti dvosmjeran pa će se jednim projektom riješiti dvije važne stvari. Prihvatljivi troškovi projekta Lapadske obale iznose 70 milijuna kuna, ugovorena su 52 milijuna s PDV-om. Tri su faze i očekujem da će, kao što je dobro krenulo, tako i završiti”” rekao je Butković.

Dubrovačko-neretvanska županija najbolja u korištenju europskih sredstava

Osvrnuo se i na ulaganja u lučku infrastrukturu.

”U Hrvatskoj trenutno ulažemo jako puno u izgradnju lučke infrastrukture, u projekte na čitavoj obali. Nikada se kao do sada nije radilo na obnovi lučke infrastrukture i to ponajprije možemo zahvaliti europskim fondovima i nacionalnim sredstvima koja podupiru ulaganja iz EU fondova. Dubrovačko-neretvanska županija ima najviše ugovorenih projekata i po broju i financijski s iznosom oko 800 milijuna kuna”, istaknuo je.
Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić rekao je kako je “ta županija najbolja u Hrvatskoj po korištenju europskih sredstva, ali i nacionalnih sredstava za lučku infrastrukturu”.

“Dijelom realiziranih, a dijelom u realizaciji već smo na 6,7 milijardi kuna iz fondova EU. Prepoznali smo od početka europska sredstva i maksimalno smo ih koristili. To sve ne bismo mogli bez potpore više ministarstava i Vlade RH koji podržavaju sve naše projekte. Istaknut ću primjer Grada Dubrovnika, koji do ove gradske uprave nije uopće koristio europska sredstva, a sada su već na milijardu kuna kuna”, rekao je župan.

 
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.