Frane Knežević, prosinac 2019. Privatni Album/Slobodna Dalmacija

MLADI OTAC IZ ŠIBENIKA BORI SE ZA ŽIVOT! Pomozite: ‘Zbog mog petogodišnjeg sina ne pada mi na pamet odustati od bitke za život’

Autor: Dnevno

Frane Knežević mladi je otac čiji se život okrenuo naglavačke kada mu je otkrivena teška bolest. Trenutno se bori za život u klinici u Mindenu i lječenje je izrazito skupo i njegova obitelj više nije u stanju financirati troškove lječenja. Pročitajte njegovu priču i pomozite.

“Imam 32 godine i noćni ormarić pun lijekova. Dišem s 20 posto kapaciteta pluća, noge me više ne slušaju… Ipak, ne pada mi na pamet odustati od bitke za život, prije svega zbog mojeg petogodišnjeg sina, riječi su Frane Kneževića, koje je napisao Slobodnoj Dalmaciji , jer mu je teško govoriti u svojoj boli o nesretnoj sudbini koja ga je zadesila, bolesti koja ga je zaskočila u trenutku kad je izgledalo da je cijeli život, pun zdravlja i radosti, pred njim.

Prije četiri godine, danas 32-godišnjak, otišao je iz rodnog mjesta Dubrave kod Šibenika na rad u Njemačku, kako je napisao “raditi i zaraditi”. Na žalost, život je drugačije htio i svi njegovi planovi i snovi, gotovo preko noći su nestali.

Tri operacije

“Danas se u klinici u Mindenu borim za život. Na pregled sam otišao prije pet mjeseci jer me bolio kuk, a nalazi su pokazali da sam pun vode i da su zloćudne stanice zahvatile pluća. Odmah sam završio na operacijskom stolu. Nakon operacije i dalje su me boljele ruke i noge, imao sam temperaturu te mi je napravljena biopsija limfa. Dijagnosticiram je Hodgkinov limfom IV. stadij. Sve to se izredalo u petnaestak dana , dijagnoza, tri operacije i prva kemoterapija”, navodi Filip.

Trenutno je u Šibeniku, a 29. siječnja vraća se u kliniku u Minden. S obzirom na to da nakon kemoterapija koje prima u klinici, te cjelokupnog zdravstvenog stanja ne može samostalno funkcionirati, potrebni su mu pomoć i njega.

Zbog toga su s njim u stanu u Mindenu proteklih mjeseci bili roditelji ili sestra, a netko od njih će 29. siječnja ponovo otići s Franom.

Treba li uopće spominjati koliko sve to košta? Franina obitelj, uža rodbina i prijatelji pomogli su i pomažu koliko mogu, ali “rezerve” brzo odlaze, a nastavak liječenja ne smije doći u pitanje. Zbog toga su uža rodbina, prijatelji i njegovi Dubravljani na čelu s Malonogometnim klubom Dubrava, inicirali pokretanje humanitarne akcije i prikupljanje sredstava za Franino liječenje.

Naišli su na podršku Grada Šibenika i prvi korak u ovoj humanoj akciji je koncert koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u četvrtak, 23. siječnja s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti Branimir Bubica i klapa Sebenico, Marko i Sara Škugor, klapa Cambi i klapa Maslina.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, nam je rekao da će i sam Grad pružiti određenu financijsku pomoć.

Pomoć i podrška

Sav prihod od prodaje ulaznica na blagajni HNK Šibenik, po cijeni od 100 kuna, uz mogućnost donacije na licu mjesta i uplate na račun MNK Dubrava kod Raiffeisen banke HR2824840081502015745 ili SWIFT za uplate iz inozemstva RZBHHR2X, namijenjen je za Franino liječenje.

Ne sumnjamo da će šibensko kazalište biti dupkom puno, jer svaka kuna je dobrodošla, a Frane je, kako nam je napisao, zahvalan svima na pomoći i podršci koja mu u ovim teškim životnim trenucima znači sve. A on želi živjeti, želi ozdraviti, biti sa svojim sinom, pratiti ga u odrastanju i podariti mu sretno djetinjstvo i mladost.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.