Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Misteriozni AP pojavio se u novim opasnim porukama: ‘Stalo mi je da riješimo sve, nas dvi’

Autor: I.G.

Nedavno je otkriveno kako se misteriozni “AP” spominjao i u porukama o projektu Sveučilišta u Zadru, koji je postao epicentar najnovije korupcijske afere.

Nakon financijskih zapleta oko izgradnje zadarskog studentskog doma te naplate bankovne garancije u visini od gotovo 1,5 milijuna kuna od tvrtke “Graditelj svratišta d.o.o.” koja pripada Anti Stanišiću, u priču se uključila i Josipa Pleslić (ex Rimac).


Prema rekonstrukciji USKOK-a, Pleslić je prvo kontaktirala tadašnjeg čelnika HNS-a, Ivana Vrdoljaka, kako bi utjecala na ministricu znanosti i obrazovanja, Blaženku Divjak, kako bi odobrila sredstva za izgradnju studentskog doma u iznosu od preko šest milijuna kuna.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘Draga moja nadam se da si dobro’

Istovremeno, prema tvrdnjama USKOK-a, Rimac je na zahtjev Stanišića kontaktirala Dijanu Vican. Tražila je da povuče nalog za naplatu bankovne garancije od Graditelja svratišta koji nije dobio posao na Sveučilištu u Zadru.

Kako stoji u rješenju o provođenju istrage, 4. listopada 2019. ex Rimac je Dijani Vican napisala: “Draga moja nadam se da si dobro. Ja uvik zovem kad nešto trebam. Jesi li ove dane možda u Zg ili si u ponediljak u Zd. Trebam nešto s tobom prokomentirati”.

Kada je Vican odgovorila da je u Zagrebu, Rimac joj je najavila dolazak. Nakon toga slijede poruke prema Vrdoljaku, koji je, kako proizlazi iz rješenja o provođenju istrage, tvrdio da je nemoćan, jer je rebalans proračuna već bio prošao. Među porukama u mobitelu Josipe Rimac pronađene su i one u kojima joj Dijana Vican piše da “ide direktno premijeru ako joj Blaženka Divjak ne pošalje odgovor u srijedu”.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

‘U sridu bi to trebala potpisat’

Josipa Rimac na to joj, kako stoji u pronađenim porukama, piše: “Dugo su danas bili u vlasi… u sridu bi to trebala potpisat, zvo ju je i Vrdoljak”. Još je nakon toga dodala: “Nećemo ju pustit”. Na kraju te prepiske koju su istražitelji pronašli u njezinom mobitelu Rimac Dijani Vican poručuje da je “Vrdoljak njezina briga”.

Vican joj uzvraća: “Nema te svit”, a Josipa Rimac odgovara: “Stalo mi je da riješimo sve. Nas dvi vlajine”.

USKOK tvrdi da je Vrdoljak javio da neće moći riješiti financiranje studentskog doma, Rimac mu je napisala: “Njih dvi (Vican i Divjak op.a.) imaju lošu komunikaciju. I župan Longin zvao je AP da se naše rješenje. Ako se ne potpiše ugovor pada natječaj”.
Javio se odvjetnik Josipe Rimac: ‘Iznenađen sam tajmingom’

Nakon što je naplata garancije ipak povučena Stanišić je, kako navodi USKOK u rješenju o provođenju istrage, Josipi Rimac poručio: “… kad Josipa obeća do sada je uvik napravila”, doznaje N1.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.